Home > Kinderboerderij de Zeven Torentjes in Brugge viert op zondag 23 oktober haar 50-jarig bestaan

Kinderboerderij de Zeven Torentjes in Brugge viert op zondag 23 oktober haar 50-jarig bestaan

Geschreven op 5 oktober 2022 om 09:21 door Mario De Wilde

Welke Bruggeling kent Kinderboerderij de Zeven Torentjes niet? Het is een vaste waarde in het Assebroekse landschap. Dit jaar bestaat de Kinderboerderij 50 jaar en om dat te vieren is er een groot Jubileumfeest op zondag 23 oktober 2022. “Op de Kinderboerderij kun je kennismaken met echte boerderijdieren, zie je de prachtige, romantische binnenplaats omringd door oude gebouwen, kun je een vers gebakken broodje of een zelf gemaakt potje confituur ruiken en proeven… De boerderij wekt heel wat nostalgie op”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Geschiedenis van de Kinderboerderij

De geschiedenis van de boerderij zelf gaat terug tot voor 1372. Toen stond deze gekend als ‘Ter Leyen’. In 1372 wordt de hoeve een leen van de graaf en krijgt ze de naam ’s Heer Boudewijnsburg. Het omwalde domein is dan 38 ha groot. In de geschiedenisboeken worden in 1569 een toren en omwald kasteel met stenen brug over de omwalling opgetekend. Enkel de jeneverstokerij en vervallen gebouwen blijven hiervan op het eind van de 18e eeuw over. In 1828 krijgt de boerderij de nieuwe naam ‘Zeven Torrekens’, wat verwijst naar de befaamde duiventoren op het domein. In 1972 kocht Stad Brugge de boerderij, die op 3 ha staat, samen met de stallingen, duiventoren en bijgebouwen aan en zo ontstond de Kinderboerderij.

Burgemeester Dirk De fauw: “Ik denk dat werkelijk iedere Bruggeling in de afgelopen halve eeuw al eens een bezoek heeft gebracht aan de Kinderboerderij en er fijne herinneringen aan overhoudt. Was het niet om een eigen broodje te bakken, dan wel om een bezoek te brengen aan het dierenpark of de speeltuin. Ook in de komende decennia zal de Kinderboerderij nog steeds zijn rol als gezinsvriendelijke locatie vervullen. Maar eerst gaan we een feest organiseren om die eerste vijftig jaar mooi te vieren.”

Een jubileumviering vol activiteiten

Op zondag 23 oktober kan iedereen meevieren op het Jubileumfeest, waar tal van activiteiten voor jong en oud op de planning staan. Voor de vroege(re) vogels is er vanaf 9.00 uur een boerderijontbijt in de cafetaria. Vanaf 10.30 uur kun je rondstruinen langs de boerderijmarkt en keer je terug in de tijd door tal van volksspelen, een bezoek aan de duiventoren en een fototentoonstelling. Beluister spannende verhalen in de verhalentent of experimenteer in de activiteitencarrousel. Tijdens deze activiteiten kun je ook genieten van optredens van Donder in ’t hooi.

Vanaf 13.00 uur zijn er initiaties bolderen, gegidste boerderijwandelingen en spannende huifkartochten. Je kunt ook zelf je handen uit de mouwen steken bij een van de broodbakworkshops of een bezoekje brengen aan de boerderijmarkt.

Inschrijving

Het jubileumfeest is gratis en iedereen is welkom. Enkel voor het ontbijt, de gegidste boerderijwandeling en de bakworkshop moet je op voorhad inschrijven via: https://vrijetijd.brugge.be/buitenbeentjes. Meer info vind je op: https://www.brugge.be/activiteiten-in-de-kinderboerderij.

 

1 reactie

Casteels
Geschreven op 2022-10-21 20:55:22
Prachtig deze boerderij woon op jette maar dochter hier in hartje van brugge en ik Kom zeker en vast met dochter en mijn 2schatige kleinkinderen nu zondag langs

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.