Home > Kinderboerderij De Zeven Torentjes in Assebroek krijgt nieuwe wandelpaden

Kinderboerderij De Zeven Torentjes in Assebroek krijgt nieuwe wandelpaden

Geschreven op 18 mei 2023 om 07:44 door Mario De Wilde

In Brugge zijn vernieuwingen aan de wandelpaden van de Vesten en verschillende parken aan de gang. Ook Kinderboerderij De Zeven Torentjes in Assebroek krijgt nieuwe wandelpaden. “De wandelpaden in de Kinderboerderij lagen voordien in porfiersteenslag,” legt Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem uit. “Deze zijn moeilijker toegankelijk, waardoor niet iedereen de kans krijgt onze Kinderboerderij te bezoeken. Om de toegankelijkheid voor iedereen te garanderen, hebben we de wandelpaden vernieuwd in dolomiet zodat rolstoelgebruikers ook naar de Kinderboerderij kunnen en de cafetaria kunnen bereiken”
Vernieuwing van de Brugse Vesten
In 2022, 2023 en 2024 investeert de stad in verbeteringen aan de wandelpaden op de stadsvesten en in een aantal parken.  In het voorjaar van 2022 zijn de paden in het Graaf Visartpark, alsook het pad tussen de Bloedput en de Karel de Stoutelaan aangepakt. Naar aanleiding van de heraanleg van de Singel en de Buiten Boeverievest hebben we ook het dolomietpad tussen de Passantenbrug en de Gistelse Steenweg vernieuwd. Tijdens een tweede fase in 2022 werd het dolomietpad tussen de Smedenpoort en de Bloedput (langs de Guido Gezellelaan, kant woningen) vernieuwd.

De wandelpaden in de Kinderboerderij lagen voordien in porfiersteenslag. Dit was moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen met een kinderwagen. “Een daguitstap maken naar de Kinderboerderij is enorm leuk. Het is dan ook de bedoeling dat alle Bruggelingen en bezoekers van onze mooie Kinderboerderij kunnen genieten. Om de toegankelijkheid van de Kinderboerderij voor iedereen te garanderen, legde het stadsbestuur van Brugge de wandelpaden aan in dolomiet. In totaal werd 1.650 m² heraangelegd. Naast betere toegankelijkheid zorgen dolomietpaden er ook voor dat het water goed kan insijpelen. De kostprijs voor de heraanleg bedroeg 45.000 euro. Op de Kinderboerderij zijn nu ook aparte vuilnisbakken voor restafval en PMD te vinden. Er waren reeds 11 groene vuilnisbakken voor restafval aanwezig. Nu zijn elf blauw vuilnisbakken voor PDM geplaatst.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.