Home > ‘Kind of Bruges’ om jonge filmmakers te stimuleren, koos voor ‘Broos’ en ‘‘Je fais mon possible’

‘Kind of Bruges’ om jonge filmmakers te stimuleren, koos voor ‘Broos’ en ‘‘Je fais mon possible’

Geschreven op 23 april 2023 om 09:28 door Mario De Wilde

Na een succesvolle eerste editie in 2022 wordt dit jaar opnieuw een jongerenavond georganiseerd tijdens het MOOOV filmfestival. ‘Kind of Bruges’ is een samenwerking tussen Jong Volk, BLVRD Magazine, MOOOV en Platform en kreeg deze keer de vorm van een kortfilmwedstrijd mét award night. Zij krijgen hiervoor ook een jong ding subsidie van 2.000 euro. Schepen van Jeugd Mathijs Goderis: “Film in Brugge bereikt vaak een ouder publiek. In navolging van andere steden (Gent, Brussel, Leuven,…) wil ‘Kind of Bruges’ jongeren die met film bezig zijn het gevoel geven dat ze in Brugge ook aan hun trekken kunnen komen. Het valt op dat veel jonge creatievelingen hun (film)opleiding volgen in Brussel of Gent en daar meer ruimte krijgen voor persoonlijke project en experiment. De kortfilmprijs ‘Kind of Bruges’ geeft jongeren een platform. De ambitie van dit project is om visibiliteit en aandacht te geven aan jong en opkomend filmtalent. Een voorwaarde om in te dienen voor de award is dat de filmmaker een jongere is en zelf of via het thema van de film een link heeft met Brugge.”

De voorwaarden om in te zenden: de film moest gemaakt zijn door jong volk en er moest een link met Brugge zijn. Uit 19 (!) inzendingen van jonge filmmakers werden 7 films geselecteerd die dan vertoond werden tijdens het festival. De genomineerden zijn:
1. Icarus project – Lauren Rolly
2. Arme jongen zo ver van huis – Jonas Hollevoet
3. Je fais mon possible – Febe Achtergael
4. The Act of Pleasure – Hanne Bogaert
5. Wieder – Maïm Dedeene
6. Broos – Lucas Nonneman
7. Vier Vlinders – Anaïs Vereecke
Tijdens ‘Kind of Bruges’ werden twee winnaars gekozen. De publieksprijs ging naar ‘Broos’ van Lucas Nonneman. De professionele jury, gevormd door David Galle, Sarah Van Daele, Seppe Vanhaecke, Viktor Van Hoof en System D, koos als winnaar ‘Je fais mon possible’ van Febe Achtergael. De winnaars gingen naar huis met verschillende prijzen: een award gemaakt door Brugse kunstenares Janne Helewaut, een bon van Kamera Express t.w.v. 100 euro en een interview door Jong Volk, dat ook gepubliceerd zal worden in de volgende editie van BLVRD Magazine. Na de prijsuitreiking kon iedereen nog een feestje bouwen tijdens de silent disco youtube party in Korf, waar dj Sanne De Muynck voor één keer niet zelf de platen kiest, maar met youtube clips draait.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.