Home > Kim De Vos, sous-chef Zuid 55 in Brugge, maakt zich op voor finale ‘Eerste Kok van België 2024’

Kim De Vos, sous-chef Zuid 55 in Brugge, maakt zich op voor finale ‘Eerste Kok van België 2024’

Geschreven op 27 september 2023 om 10:49 door Mario De Wilde

Komende maandag 2 oktober vindt op de CERIA Campus in Brussel de finale van de prestigieuze wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ plaats. In juni werden op basis van een recept met opgevulde kwartel en zwezeriken vijf finalisten geselecteerd. Kim De Vos, sous-chef van Zuid 55 in Brugge, is er een van. Samen met Flem Cnockaert, chef van Hostellerie Lesco in Wetteren, Corentin Lonnoy, chef van restaurant Comptoir de l’Eau Vive in Namen, Nicolas Mylle, sous-chef van restaurant Eykerhof in Bornem, en Cedric Van der Elst, sous-chef van Sir Kwinten in Lennik, bereidt hij zich voor op de laatste rechte lijn.

Tijdens de finale moeten ze een voorgerecht met wijting, garnalen, verse pasta een één groente naar keuze bereiden. De verse pasta moet ter plaatse worden gemaakt. Daarna volgt als hoofdgerecht een opgevulde kwartel en zwezeriken. Tenslotte moeten ze ook nog een dessert serveren bestaande uit melkchocolade, hazelnoten, zanddeeg en citrusfruit.

Traditiegetrouw staat provoost-generaal Eddie Van Maele in voor het goede verloop van de finale. Peter Goossens, provoost van de koks, stelt de technische jury samen. David Martin, chef van het tweesterrenrestaurant La Paix in Anderlecht, is dit jaar ambassadeur van het concours

De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is namelijk op basis van de Wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.
​www.club-prosper-montagne.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.