Home > Kijk. West-Vlaming Xavier Taveirne volgt Sven Pichal op als nieuwe consumentenman

Kijk. West-Vlaming Xavier Taveirne volgt Sven Pichal op als nieuwe consumentenman

Geschreven op 27 oktober 2023 om 08:30 door Mario De Wilde

Vanaf maandag 8 januari 2024 presenteert Xavier Taveirne het nieuwe consumentenprogramma op Radio2, elke weekdag tussen 9 en 10 uur. Dat is meteen het begin van een breder VRT-verhaal. Xavier zal ook op VRT NWS, VRT MAX en andere VRT-merken als consumentenexpert de Vlaming bijstaan. Consumentenbelangen behartigen behoort tot het DNA van de publieke omroep. Met dit nieuwe initiatief wil VRT elke Vlaming bereiken.

Xavier Taveirne: “Ik heb op de nieuwsdienst elke dag het nieuws mogen brengen. Alleen moet je dat nieuws vrijwel onmiddellijk loslaten. Maar daarna wordt het pas écht interessant: wat betekent dat nieuws voor mij? Hoe zal het mijn leven beïnvloeden? Kan ik mijn energierekening nog betalen? En hoe zit het met mijn lening? Mijn spaargeld? Mijn gezondheid? Er zijn heel veel vragen. En daar wil ik nu mee aan de slag. VRT wil op al haar platformen de consument zo goed mogelijk informeren. En daar hebben we gelukkig veel kennis voor in eigen huis. Daarom zal ik met een team van experten op zoek gaan naar manieren om het leven beter te maken. Dat doen we elke dag op Radio 2, maar ook op VRT MAX en in de journaals van VRT NWS. Overal dus.”

Xavier Taveirne (43) werd in Beernem geboren, woonde lange tijd in Brugge en woont nu al een tijdje met zijn man in Oostende.

Wie is Xavier Taveirne?

Taveirne is op dit moment een van de vaste presentatoren van “VRT NWS Journaal” en “VRT NWS Laat” en presenteerde vroeger ook “De zevende dag” en verschillende andere VRT 1 en VRT Canvas-programma’s. In een verder verleden was hij ook nieuwsanker bij Bruzz en Focus-WTV.

“De slimste mens ter wereld” van 2017 begon zijn carrière echter bij de radio. Taveirne was onder meer nieuwslezer en presentator bij Radio2 en FM Brussel en tot enkele jaren geleden combineerde hij zijn televisiewerk voor VRT NWS nog met het presenteren van “De ochtend” op Radio 1.

Omdat de combinatie tussen een ochtendprogramma op de radio en een avondprogramma op tv niet evident was, nam Taveirne midden 2021 afscheid van “De ochtend”. “Radio is en blijft mijn grote liefde, dus dit is maar een tijdelijk afscheid”, klonk het toen. Profetische woorden, blijkt nu, want vanaf januari is Taveirne opnieuw elke weekdag te horen op Radio2.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.