Home > Kijk. West-Vlaamse tieners Léon en Ona gaan viraal met hun video’s van grafonderhoud

Kijk. West-Vlaamse tieners Léon en Ona gaan viraal met hun video’s van grafonderhoud

Geschreven op 23 mei 2023 om 09:50 door Mario De Wilde

Twee student-ondernemers onderhouden graven voor mensen en maken er timelapse video’s van. En die video’s scheren extreem hoge toppen op TikTok. Eentje haalde meer dan 11 miljoen views, een andere video zit bijna aan 8 miljoen en ondertussen hebben ze ook meer dan 10 000 volgers op het populaire kanaal. Ze zijn nog maar 16 en 18 jaar, Léon en Ona Berteloot uit Tielt, maar ze zijn gedreven om van hun bedrijfje een succes te maken. En daar zetten ze alle middelen voor in, ook social media.

Met Witte Vlinder, want zo heet het bedrijfje, onderhouden ze de graven van mensen hun dierbaren. Ze gaan elke maand langs om de rustplaats proper te maken en ontzorgen op deze manier de mensen van het onderhoud. De klanten ontvangen elke maand een voor en na foto en kunnen ook de lievelingsmuziek van de overledene doorgeven. Die muziek spelen de twee jonge ondernemers dan af tijdens het schoonmaken.
Om klanten te werven zijn de twee tieners actief op social media en om die marketingkanalen te vullen maken ze – onder andere – tijdens het schoonmaken ook timelapse video’s. Deze video’s zijn een versnelde weergave van de poetsbeurt.

Léon: “We posten heel regelmatig op Facebook en Instagram, en zijn recent ook gestart met TikTok. En onze video’s zijn een echte hit. Ondertussen bereikte één video meer dan 11 miljoen weergaven en 250 000 likes, een andere zit bijna aan 8 miljoen en twee andere haalden meer dan 1,3 miljoen weergaven. We hadden dit zelf niet verwacht maar zijn wel heel blij dat we ook daar onze naamsbekendheid kunnen vergroten.”
Het is een volgende stap in het ondernemersverhaal van deze twee ambitieuze ondernemers. Ze bouwen hun bedrijfje verder uit en hopen op termijn collega studenten te kunnen inzetten om in andere regio’s het Witte Vlinder model uit te rollen.

Ona: “Het begon allemaal in Tielt omdat we naast onze oma ook andere mensen wilden helpen met onze hulp, maar we hebben blijkbaar een gat in de markt gevonden. Ondertussen zijn we al actief in andere regio’s zoals Gent, Brugge, Beernem, … Afhankelijk van de vraag beslissen we om op te starten in steden waarvoor aanvragen binnenkomen.” Eén manier om die groei te stimuleren is om continu te zoeken naar mogelijke innovaties of nieuwe manieren om klanten te bereiken. En daar gaat het hen nu ook voor de wind met hun social media.

Tiktok kanaal: https://www.tiktok.com/@witte_vlinder
Tiktok 11 mio+ views: https://www.tiktok.com/@witte_vlinder/video/7222704612766272774 Facebook: https://www.facebook.com/Witte-Vlinder-103972239136499
Instagram: https://www.instagram.com/wittevlinder/

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.