Home > Kijk. Vier seizoenen lang shows van topniveau in Het Witte Paard in Blankenberge

Kijk. Vier seizoenen lang shows van topniveau in Het Witte Paard in Blankenberge

Geschreven op 28 juni 2024 om 07:03 door Mario De Wilde

Terwijl het genre in Vlaanderen een ware revival beleeft, toont Het Witte Paard met zijn ambitieuze programma voor 2024-2025 aan dat ze graag marktleider willen blijven met hun bijzondere variété aanbod. Het legendarische theater in Blankenberge is bijna 90 jaar na het ontstaan nog steeds trendsetter op vlak van kwaliteit, originaliteit en ambiance. Het volgende seizoen pakt Het Witte Paard uit met vier unieke eigen producties, met elk een eigen aanpak, thema en klemtoon. Ook buiten de zomermaanden juli, augustus en september blijft Het Witte Paard bruisen. Burgemeester van Blankenberge Björn Prasse, zaakvoerders Ben Van Den Keybus en Ann Fransen en de aanwezige artiesten stelden gisteren  vol trots het volledige programma voor in BOHO Village Experience te Blankenberge.

HOT SUMMER NIGHT
De gekende internationale avondshow opnieuw met sketches


Tussen 19 juli en 28 september worden er zwoele zomeravonden gegarandeerd in Blankenberge, dankzij de internationale avondshow Hot Summer Night. Peter Thyssen is na enkele jaren afwezigheid opnieuw van de partij en zorgt samen met zanger en acteur Patrick Onzia voor de terugkeer van de klassieke sketch. Daarnaast wordt soulkoningin Sandrine geflankeerd door Anke Goergen, Jens Broes en Lien Van Den Bossche die met hun bijzondere stemmen het publiek zullen wegblazen. Het geheel wordt vakkundig geregisseerd door Floris Devooght. Dankzij de Vegas Showdancers en de spectaculaire internationale circusacts, vinden ook steeds meer buitenlandse bezoekers de weg naar de avondshows, wat de internationale kwaliteit van de productie benadrukt.

Ben Van Den Keybus, zaakvoerder – ‘Het is niet meer uitzonderlijk om in het publiek van de avondshow bezoekers uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, Engeland en Scandinavië te ontmoeten. Door onze unieke aanpak worden we internationaal gezien als een van de hoogst aangeschreven variététheaters in Europa. Ik ben daar als vierde generatie uiteraard erg trots op. We doen er alles aan om de ervaring naar een nog hoger niveau te tillen.’

JONGER DAN JE DENKT
Jacky Lafon brengt ‘daytime entertainment’


Vanaf 26 juli kan je tijdens Jonger dan je denkt zelf komen ontdekken waarom Jacky Lafon de ‘leading lady’ van het variété wordt genoemd. Ze staat al enkele jaren garant voor een show vol muziek, humor, glitter en glamour, die ze met de hulp van jong talent, zelf volgens de regels van de kunst vakkundig in elkaar steekt. Haar matineevoorstellingen winnen elk jaar aan populariteit en zo surft Het Witte Paard mee op de huidige trend van ‘daytime entertainment’. Tijdens deze zwierige namiddagshow nodigt Jacky Lafon iedereen uit voor een verjongingskuur, samen met David Van Dyck, Lissa Lewis, Michael Lanzo en goochelaar Rafael.
Floris Devooght, co-regisseur – ‘Jacky Lafon weet als geen ander hoe ze haar publiek kan bespelen. Enkele jaren geleden kwam ze zelf met het voorstel om weer matineevoorstellingen te organiseren. Daarmee werd ze trendsetter. Steeds meer festivals, fuiven en concerten starten nu vroeg in de namiddag. Net als zo vaak was Jacky haar tijd vooruit. Ik ben blij dat ik haar dit jaar mag bijstaan als co-regisseur.’

WINTER WONDERLAND
Verwarm je deze winter aan Davy Gilles en Sasha Rosen


Na het grote succes van Winter Wonderland vorig jaar, kon een vervolg niet uitblijven. Voor dit warme spektakel in de koudste maanden, benaderde Het Witte Paard niemand minder dan Sasha Rosen en Davy Gilles. Davy Gilles, regisseur en zanger – ‘Toen Het Witte Paard me vroeg om mee te werken aan Winter Wonderland 2024, hoefde ik niet lang te twijfelen. Dit bijzondere theater ademt variété en daar droomden we al lang van. Het wordt een onvergetelijke show vol winterse sfeer en leuke knipogen naar ons eigen leven.’ Samen met enkele internationale circusacts en bekende Vlaamse artiesten als Maarten Cox, Lissa Lewis en Anke Goergen zijn kippenvelmomenten verzekerd. Als kers op de taart krijgt ook Jacky Lafon een glansrol, waardoor de lach niet zal ontbreken. Tickets voor dit winterse spektakel, dat speelt van 7 december 2024 tot en met 19 januari 2025, zijn vanaf vandaag te koop.

BURLESQUE
Vernieuwend en ongezien in de Benelux


In het voorjaar van 2025 slaat Het Witte Paard voor het eerst een nieuwe weg in. Met Burlesque pakt het theater uit met een opzwepende, stijlvolle en hier en daar wat opwindende show, in de traditie van burlesque. De zorgvuldig samengestelde cast, die voorlopig nog geheim blijft, presenteert in een regie van Floris Devooght een sensueel cabaret zoals het hoort te zijn: special acts, satire, extravagante kostuums, grote dansnummers, maar ook jazz standards rond de piano en verwonderlijke intieme momenten.

Tickets voor deze originele nieuwe productie, die te zien zal zijn van 4 april tot en met 3 mei 2025, zijn vanaf nu te koop via www.witte-paard.be

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.