Home > Kijk. Vernieuwde boot tussen Damme en Brugge ‘Lamme Goedzak’ vaart onder nieuwe bemanning

Kijk. Vernieuwde boot tussen Damme en Brugge ‘Lamme Goedzak’ vaart onder nieuwe bemanning

Geschreven op 21 april 2023 om 10:13 door Mario De Wilde

De nostalgische boot ‘Lamme Goedzak’ vaart terug uit en dit een volledig nieuw jasje en ook de bemanning is nieuw. Na Gentenaar Christiaan Claeys (die sinds 1984 aan het roer stond) en drie jaar Frederic Vanhove en Wendy Govaerts uit Knokke-Heist is de nieuwe kapitein Luc Beke. Deze laatste is naast eigenaar van de Global Estate Group ook de eigenaar is van het ruitersportcentrum De Blauwe Zaal, dat ook het bekende wijndomein van de Belgische wijn Mérula gehuisvest is. Beide zijn gelegen op wandelafstand van de Damse Vaart, wat naar de toekomst toe ongetwijfeld nieuwe opportuniteiten met zich zal meebrengen. Mogelijk komt er dus een extra aanlegsteiger zodat de boot ook kan aanmeren ter hoogte van De Blauwe Zaal.

Gisterennamiddag kreeg hij de feestelijke openingsvaart in aanwezigheid van burgemeester Joachim Coens en toerismeschepen Rik Strubbe van Damme én burgemeester Dirk Defauw en schepen van toerisme Mieke Hoste van Brugge. De boot vaart al decennialang door het iconische landschap van de Damse Vaart, met één van de meest majestueuze bomenrijen van het land. Vele generaties van reizigers en feestvierders werden op de Lamme Goedzak verwelkomd, dat naast een populair vervoersmiddel voor toeristen tussen Brugge en Damme ook een unieke eventlocatie is.

De boot Lamme Goedzak en de Damse Vaart dragen een rijke geschiedenis met zich mee. De plannen
voor de Damse Vaart werden ruim 200 jaar geleden gemaakt onder het bewind van Napoleon
Bonaparte die een verbinding zocht tussen Brugge, Sluis en Breskens zowel om economische als
militaire redenen. Er werd gekozen voor een grondige make-over van de boot. De Lamme Goedzak baadt terug in zijn authentieke stijl van weleer en biedt elke bezoeker die aan boord stapt een unieke en nostalgische ervaring langs het meest schilderachtige panorama van het Brugse Ommeland. Daarnaast werd ook ingezet op het creëren van een nieuwe visuele identiteit waarbij het logo en de huisstijl onder handen werden genomen, de vernieuwde website gaat later vandaag live. Het vaartseizoen ging onlangs, op zaterdag 1 april, van start en de boot vaart terug op vaste tijdstippen de Damse Vaart af.
Praktisch:
De Lamme Goedzak vaart viermaal per dag heen en weer tussen Brugge en het centrum van Damme, de stad van Tijl Uilenspiegel wiens vriend… Lamme Goedzak heette. De boot is de ideale manier om de Damse Vaart te ontdekken en te genieten van het voorbijglijdend polderlandschap. Aan boord kun je binnenkort eveneens een korte animatiefilm zien over de geschiedenis van de Damse Vaart en de Lamme Goedzak. Een enkele boottocht duurt ongeveer een half uurtje. Brugge, Damme, Sluis en de omliggende Zwinstreek zorgen voor extra troeven om de regio verder te ontdekken. Daarnaast is de boot ’s avonds ook beschikbaar als eventlocatie voor bedrijfsevents, teambuildings, feestlocatie,… Alle info op www.lammegoedzakdamme.com

Burgemeester Joachim Coens en toerismeschepen Rik Strubbe van Damme én burgemeester Dirk Defauw en schepen van toerisme Mieke Hoste van Brugge waren present om de nieuwe kapitein Luc Beke te begroeten

De vorige eigenaars Frederic Vanhove en Wendy Govaerts

 

 

2 reacties

Stephanie
Geschreven op 2023-04-28 15:34:57
Wendy en Frederik… Meester oplichters !
Happy
Geschreven op 2023-04-28 15:30:24
En Frédéric en Wendy op naar de volgende fraude

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.