Home > Kijk. VBS Duizend+Poot uit Sint-Eloois-Vijve mag straks naar Belgium House in Parijs

Kijk. VBS Duizend+Poot uit Sint-Eloois-Vijve mag straks naar Belgium House in Parijs

Geschreven op 29 juni 2024 om 17:35 door Mario De Wilde

Eind augustus’23 ontvingen VBS Duizend+Poot uit Sint-Eloois-Vijve deze opmerkelijke mail :”Vlaanderen stoomt zich klaar voor de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs. In 2024 trekken we met een hele delegatie atleten naar de Franse hoofdstad om onze medailleambities waar te proberen maken. Onze Vlamingen in Parijs, of VIP2024, willen ook heel Vlaanderen in beweging brengen, en dat bedoelen we letterlijk en figuurlijk. Sport Vlaanderen, MOEV en de Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Spelen 2024 namelijk alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren en via sportieve activiteiten van de leerlingen zelf VIP2024 te worden. Wordt jouw school een VIP2024-school?”

Het eerste idee was natuurlijk bij de mensen van VBS Duizend+Poot uit Sint-Eloois-Vijve was natuurlijk: worden wij een VIP school. Wij werden reeds benoemd door Stad Waregem als de gezondste school van Waregem. Directeur An Van Neste doet het hele verhaal uit de doeken: “Onze grootste troef hierin is de algemene inzet voor One mile a day. Dit doen we al bijna 8 schooljaren. Elke dag laten we de kinderen één mijl lopen in of rondom de school. Dit bevordert hun concentratie maar evenzeer de conditie. De woensdagnamiddag schoolsporten in Waregem kennen voor vele kinderen van de Duizendpoot geen geheimen. Ze geven altijd het beste van zichzelf! Vanaf 1 februari ging de actie VIP 2024 helemaal van start. Op school dienden we drie opdrachten te verwezenlijken: beweegbuddy, jeugdolympiade en Sportkompas. Wij zijn met glans geslaagd voor de opdrachten van VIP2024. De school ontvangt van het felbegeerde label VIP2024-school.”

“Na de krokusvakantie konden we ons dan inschrijven voor de slotapotheose in Blankenberge op 30 mei 2024. Hiervoor schreven we 49 kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar in. Daar hadden ze de dag van hun leven:
• We starten naar goede olympische traditie met een openingsceremonie.
• Let the games begin!
◦ Olympische sporten krijgen een hilarische schoolmake-over.
◦ Je schuift per school door om alle uitdagingen te volbrengen. Per proef kies je welke leerlingen deelnemen en wie supportert.
◦ We testen je kennis over de Olympische Spelen en de gekste weetjes.
• We voorzien sportinitiaties en randanimatie.
• Tijdens de prijsuitreiking maken we de winnaar en de tweede en derde plaats bekend  wij werden de winnaar van de dag (van West en Oost-Vlaanderen)
• We sluiten af we met een wervelende slotshow van De KetnetBand.

“Samen met VRT werken we aan een TV-reeks over de drie slotapotheosen. (Hofstade, Herentals en Blankenberge) Naast de hartverwarmende verhalen van de deelnemende leerkrachten en leerlingen is er ook aandacht voor fascinerende inzichten en verrassende weetjes over de Spelen. Tijdens deze reeks maken we officieel de ultieme VIP2024-school bekend uit de drie winnaars van de drie apotheosen. Deze school wint de hoofdprijs: een trip naar Parijs. De reeks, die vier afleveringen telt, komt vanaf 8 juni op VRT1 #plankgas naar de spelen.”

De afgelopen drie afleveringen stond de Duizend+poot uit Sint-Eloois-Vijve steeds aan de leiding. Maarten Van gramberen liet weten dat hij moeite had om steeds de naam uit te spreken (was gisteren te horen op StuBru) Toch heeft hij de school persoonlijk gefeliciteerd en staat hij ook achter het project ‘one mile a day’. Juf Jessica is de sportiefste turnjuf van de Duizend+poot. Ze vernoemt het vaak dat ze heel blij is dat de directie blijft geloven in dit sportieve project. Alles draait of valt tevens met de inzet van het team! Na de apotheose kregen ze in Sint-Eloois-Vijve telefoon van de VRT. Ze zouden op maandag langsgaan bij de drie laureaten uit van de apotheoses. Waar de bus zou toekomen, deze school wint de trip naar Parijs. En… die kwam….. In Duizend+poot uit Sint-Eloois-Vijve mogen op 3 augustus een bezoek brengen aan het Belgium House en daarna wonen ze de olympische wegrit van de mannen bij. Van een avontuur gesproken…..

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.