Home > Kijk. Vanaf 3 april kan je kennismaken met Jacotte Brokken (30) de nieuwe weervrouw op Een

Kijk. Vanaf 3 april kan je kennismaken met Jacotte Brokken (30) de nieuwe weervrouw op Een

Geschreven op 17 maart 2023 om 16:09 door Mario De Wilde

Vanaf maandag 3 april zal Jacotte Brokken het weerteam van Sabine Hagedoren en Bram Verbruggen versterken. Frank Deboosere neemt op maandag 20 maart na 36 jaar afscheid als weerman. Jacotte is afkomstig uit het Waasland. Ze haalde een master Chemie aan de UAntwerpen en volgde daarna het postgraduaat Digital Content Creation aan de Arteveldehogeschool. In 2019 nam Jacotte als jonge mediamaker deel aan Studio Dada op Studio Brussel en sindsdien werkte ze als digital creative bij onder meer Culture Club, VRT Innovatie en De Warmste week. Daarnaast doceert Jacotte klimaatjournalistiek aan de Arteveldehogeschool en brengt ze wetenschapsjournalistiek in alle mogelijke vormen zoals TikTok en podcasts. Vanaf begin april komt daar ook het VRT-weerbericht op radio, televisie en online bij. Jacotte zal twee dagen per week als weervrouw aan de slag gaan op alle platformen. Ze zal op 3 april voor het eerst te horen zijn op Radio2 rond 11.30 uur. Jacotte maakt haar televisiedebuut op Eén om 20.10 uur.

Jacotte Brokken: “Ik kijk er enorm naar uit om mij in dit nieuwe stukje wetenschapscommunicatie te smijten. Want dat is uiteindelijk ook wat het weer is: de complexe weermodellen en voorspellingen van het KMI vertalen naar een handig en verstaanbaar weerbericht voor een breed publiek. Ik heb al heel wat ervaring met wetenschap brengen op sociale media en in online video. Datzelfde op radio en tv klaarspelen, stond al een hele tijd op mijn bucketlist.”

Dimitri Verbrugge, hoofdredacteur VRT NWS: “Als je ziet hoe weerfenomenen en de klimaatverandering ons dagelijks leven bepalen, is uitleg bij het weer meer dan ooit erg belangrijk. Ik ben dan ook blij dat Jacotte ons weerteam met Sabine en Bram komt versterken. Zo willen we alle Vlamingen elke dag van het jaar blijven informeren over het weer op radio, tv en online. We wensen Jacotte alle succes toe.”

1 reactie

Hubert De Smet
Geschreven op 2023-03-18 11:17:07
Ik hoop dat Jacotte wat meer zal gekleed zijn als een echte vrouw,en niet altijd op het scherm zal verschijnen zoals Sabine Hagedoren,met steeds een lange broek aan in de meest onpasselijke kleuren.Een echte vrouw kleed zich als vrouw,met een mooie rok en mooi bloesje bijvoorbeeld.Telkens Sabine Hagedoren op het scherm verschijnt zap ik direct weg naar een andere zender,ik hoop dat niet te moeten doen wanneer Jacotte Brokken op het scherm verschijnt.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.