Home > Kijk : Uitreiking Brugse Poorter

Kijk : Uitreiking Brugse Poorter

Geschreven op 9 maart 2024 om 11:14 door Geert Demuynck

Jaarlijks reikt het verbond van Brugse sportjournalisten hun sportprijzen uit.

In eerste instantie wordt een Brugse sporter in de bloemetjes gezet die het afgelopen jaar van zich liet spreken. Dit jaar werd het Pieter Coolman, middenspeler bij Knack Roeselare die ondertussen al aan zijn twaalfde seizoen bezig is en tal van kampioenschappen en bekers op zijn naam mocht schrijven.

De prijs voor verdienstelijke sportfiguur voor een actieve loopbaan, ook de Brugse Poorter genoemd, ging naar Nina Coolman, zus van Pieter Coolman. Beide prijzen bleven dus in dezelfde familie. Hoogtepunt uit haar carrière was wel de bronzen medaille met de Yellow Tigers op het EK in Berlijn in 2013. Na titels met Kieldrecht trok ze in 2013 naar Paris Saint Germain waar ze drie jaar zou blijven. Daarna kwam ze terug naar de kust bij Hermes Oostende om dit jaar haar carrière bij Oudegem af te sluiten.

Nina moest zich echter verontschuldigen voor de uitreiking van de trofee. Ze was een dag eerder bevallen van een zoontje Miel. Het was de mama van Nina die het beeldje van kunstenaar Fernand Vanderplancke in ontvangst mocht nemen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.