Home > Kijk. Timon Michiels (Carcasse in Koksijde) en Robbe Dupon (Wim Hiele in Oostende) in de prijzen

Kijk. Timon Michiels (Carcasse in Koksijde) en Robbe Dupon (Wim Hiele in Oostende) in de prijzen

Geschreven op 19 mei 2023 om 14:12 door Mario De Wilde

Juryleden Glen Ramaekers, de Don Papa-ambassadeur voor België, en Patrick Aubrion, de Europese kampioen en vice-wereldkampioen patisserie, proefden de culinaire combinaties van de 6 duo’s tijdens de finale van Chefs & Shakers 2023. Chef Timon Michiels van restaurant Carcasse in Koksijde en mixologist Robbe Dupon van Straight Up Drinks, die ook werkt in het restaurant van Willem Hiele in Oostende, wonnen het felbegeerde ticket naar Sugarlandia, a.k.a. Negros Island in de Filipijnen, de thuisbasis van Don Papa.
De finale
Afgelopen zondag brak de ultieme culinaire strijd los tijdens het bruisende StrEat Fest in Tour & Taxis – Brussel. Daar stonden de 6 finalisten duo’s klaar om hun eerbetoon aan de Filipijnen te presenteren aan een jury van 7 professionele fijnproevers. Het was aan deze smaakexperts om te beslissen welk duo de felbegeerde titel van Chefs & Shakers 2023 mee naar huis mocht nemen. De spanning was te snijden, de smaakpapillen stonden op scherp en de ambiance was ongeëvenaard.
Over StrEat Fest
Van 11 tot 14 mei vond de bruisende tweede editie van StrEat Fest plaats in het iconische Tour & Taxis. Dit street food festival bracht meer dan 70 getalenteerde chefs, bistronomen en foodexperten uit heel België samen om maar liefst 12.000 fijnproevers te verwennen met hun unieke kijk op streetfood. Een waar smaakavontuur waarbij de culinaire ontdekkingen zich opstapelden. Van boeiende workshops tot adembenemende performances en energieke concerten en dj-sets … StrEat Fest is meer dan alleen eten, het is een totaalervaring vol verrassingen.

 

Proost op het gouden duo …
Over chef Timon Michiels van sterrenzaak Carcasse
Als kleine jongen bezocht Timon al het vleesparadijs van Dierendonck, vandaag staat de energieke 25-jarige Timon Michiels triomfantelijk achter het fornuis van het vermaarde vleesrestaurant Carcasse, dat pronkt met een begeerde Michelinster. Heel recent werd het restaurant bekroond als beste vleesrestaurant van Europa en verwierf het een vierde plaats op de wereldranglijst. Timon won maar liefst twee wedstrijden in slechts één week tijd! Na zijn triomf bij Chefs & Shakers greep hij ook de prestigieuze titel van “The Young Masters of Belgium”. Als de toegewijde protegé van Hendrik Dierendonck, is Timon gedreven, gepassioneerd en heeft hij geen schrik om groots te dromen. “Ik besef dat ik een nieuw hoofdstuk schrijf in een groter meeslepend verhaal: Hendrik en zijn vader Raymond zijn ware voorvechters van duurzaamheid en kwaliteit van eigen bodem.”

Timon: “Het was echt te gek om ons Carcasse-concept om te toveren tot een street food sensatie! Ik kijk er al naar uit om mijn culinaire avontuur voort te zetten in de Filipijnen en kan niet wachten om al die nieuwe exotische smaken samen met Robbe te gaan ontdekken!”

Over shaker Robbe Dupon van restaurant Willem Hiele
Robbe neemt ons, als een dynamische goochelaar van de mixologie, mee op een reis van workshops tot productpresentaties. Hij is de bevlogen freelance bartender van Straight Up Drinks, die zijn sporen door de jaren heen verdiende. Nu schittert hij ook als de opperbartender bij restaurant Willem Hiele. Met zijn magische handen creëert hij ambachtelijke cocktails die een verhaal vertellen. Zijn oog voor detail is ongeëvenaard! Vers geplukte kruiden worden op briljante wijze door hem uitgezocht, waardoor elk drankje een meesterwerk wordt. Zijn benadering en creativiteit is niet alleen geliefd bij experts, maar ook bij het brede publiek, dat telkens weer versteld staat van zijn ongeëvenaarde creaties.

Robbe: “Ik voelde mijn creativiteit letterlijk door het dak schieten toen ik aan de slag ging met de magische geest van Don Papa. Binnenkort trek ik samen met Timon op ontdekkingstocht naar de roots van Don Papa in de adembenemende Filipijnen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.