Kijk. ’t Werftje in Zeebrugge is aan z’n laatste zomer op iconische locatie bezig
Met een zwaar hart moet zaakvoerder Eli Vandersnickt en zijn team meedelen dat het populaire visrestaurant ’t Werftje aan de Werfkaai van Zeebrugge midden 2025 zijn deuren zal sluiten. Het is dus de laatste volledige zomer dat deze favoriet van alle Belgische en internationale topchefs, van tientallen BV’s en vooral van de echte fijnproevers open is. Vooral de fruit de mer, de garnaalkroketten en de vissoep van ’t Werftje worden door iedereen de hemel ingeprezen. Maar straks gaat alles tegen de vlakte door de werken aan een nieuwe zeesluis. Jammer, maar helaas. Eli Vandersnickt: “Maar dit is zeker niet het einde! Gelukkig maar. We hebben een nieuwe locatie gevonden in ons prachtige Zeebrugge aan de haven. Waar dat precies is, moet ik nog even geheim houden. We verwelkomen jullie graag in dezelfde familiale, ontspannen en gezellige sfeer. Laten we nu nog volop genieten van deze zomer en de komende winter in onze oude vertrouwde locatie aan de Werfkaai 29, waar we tot de laatste dagen iedereen met een groot hart zullen ontvangen.”
Honderd jaar geleden was ’t Werftje nog een klein visserscafeetje. Vandaag is het een van de hotspots van de Belgische kust, vooral bekend om zijn garnaalkroketten waarvan er op een drukke zomerdag zo’n 2.500 besteld worden. Elke week worden er zowat 30.000 gemaakt voor export naar o.a. de plages in Saint-Tropez en Mallorca. Na het tafelen kan je nog een wandeling maken naar het Visserskruis, gelegen op het einde van de Rederskaai tegenover ‘t Werfje. Hier snuif je de frisse zeelucht op en lees je de namen van alle vissers die op zee gebleven zijn én kom je tot het besef wat er allemaal moet gebeuren voordat een stukje vis op je bord ligt.