Home > Kijk. Staande ovatie voor weergaloze première van ‘Marie-Antoinette’ in Torhout. Ga dat zien…

Kijk. Staande ovatie voor weergaloze première van ‘Marie-Antoinette’ in Torhout. Ga dat zien…

Geschreven op 8 september 2023 om 08:47 door Mario De Wilde

Gisteravond was er de langverwachte première van het totaalspektakel ‘Marie-Antoinette’ in de hovingen van het eeuwenoude Kasteel Wijnendale in Torhout. Wat op de planken vertoond werd, was bepaald weergaloos met een optelsom van prachtige kostuums, een indrukwekkend decor, een sprookjesachtige verlichting, hemelse zang en een boeiende historische verhaallijn. Voeg daarbij het zomerse weer daar aan toe en je ondergaat als bevoorrechte toeschouwer een ‘one in a lifetime’-avond. Chapeau en zoals gisteravond een minutenlange staande ovatie aan iedereen die aan deze productie meewerkte.

Je kan er een van de volgende dagen ook nog zeker bij zijn want nog tot 7 oktober wordt deze musical gecreëerd over een van de meest controversiële en fascinerende figuren uit de Europese geschiedenis: de koningin van Frankrijk, Marie-Antoinette. Op enkele kilometers van Torhout nemen het verhaal van Luc Stevens en de muziek van Sam Gevers je mee naar het hart van het verhaal van deze betoverende koningin, maar ook haar eenzame bestaan in de paleizen van Versailles, in een land van armoede en honger in een tijd van grote beroering. in het midden van een revolutionaire eeuw.

Ontdek tot 7 oktober het koninklijke verhaal van deze gevallen koningin in de tuinen van het iconische Kasteel Wijnendale tijdens een adembenemende openluchtmusical. Meer info en tickets: marie-antoinette.live.

Marie-Antoinette, die niet verlegen zat om een tikkeltje extravagantie, heeft in haar tijd theaters en feestzalen omgetoverd tot betoverende visuele spektakels. Het creëren van dramatische visuele effecten speelde toen al een centrale rol in deze grandioze evenementen. Met behulp van moderne technieken zullen onze creatives alles doen om de gewenste emoties over te brengen. Het perfect uitlichten van het prachtige decor, ontworpen door Marnik Baert, speelt daarin een centrale rol.

Hierbij nog enkele praktische tips :

Kom zeker op tijd zodat u zorgeloos aan de avond kan beginnen.
De toegang tot het domein is geopend vanaf 18.00 uur.
Voor de voorstelling kan u reeds genieten van een drankje of een gezonde snack in de prachtige foyer.
Het spektakel begint om 20u45 en duurt tot 23u30.
Tijdens de voorstelling worden er geen toeschouwers meer binnengelaten.
Er is ook geen mogelijkheid de tribune vroegtijdig te verlaten.
Een pauze is voorzien in het midden van de show.
Ook na de voorstelling kan u nog iets drinken en/of eten in de foyer.
Deze sluit stipt om 01u00.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.