Home > Kijk. Spikeball, met intussen al een tiental West-Vlaamse teams, start zomercompetitie

Kijk. Spikeball, met intussen al een tiental West-Vlaamse teams, start zomercompetitie

Geschreven op 6 maart 2024 om 11:15 door Mario De Wilde

Nadat de Liefhebbers Zaalvoetbal Cup in korte tijd uitgroeide tot de grootste zaalvoetbalcompetitie van het land met 937 clubs zal de organisatie ook starten met nieuwe sportconcepten. Het eerste is de Fairplay Spikeball Cup, een zomercompetitie van mei tot september. Bij Spikeball sta je met 2 tegen 2 rond een mini-trampoline (“het net”). Je slaat de bal op het net waarna het andere team in maximum 3 balcontacten de bal terug op het net moet krijgen. Wie in de fout gaat verliest het punt.

De Fairplay Spikeball Cup is een competitie voor teams van 2 tot 5 personen. Elke wedstrijd bestaat uit 5 games tot 21 en per game kiest men zelf welk duo aantreedt. Zo komt iedereen aan bod als je met meer dan 2 naar een wedstrijd gaat.

LZV Cup oprichter Kris Verbert verklaart de keuze voor Spikeball als bijkomende sport: “We hielden een enquête onder onze 15.000 zaalvoetballers. Daaruit bleek dat ze het leuk zouden vinden als we ons concept ook op Spikeball zouden toepassen: eenvoudig, betaalbaar, veel fairplay, en gewoon met je eigen vrienden een team vormen. Toevallig vinden we Spikeball zelf ook heel tof dus we gingen graag in op hun vraag.”

Intussen wordt er al volop ingeschreven voor de Fairplay Spikeball Cup. Toon Boone was er als de kippen bij: “Ik leerde Spikeball kennen in Covid tijden en toen ik van deze laagdrempelige competitie hoorde heb ik meteen enkele vrienden opgetrommeld. Het is voor ons ook een manier om elkaar vaker te zien in een zomerse, ongedwongen sfeer.”

De Fairplay Spikeball Cup loopt van 1 mei tot 30 september. Om vakanties en examens op te vangen mag elk team 70 data doorgeven waarop ze onbeschikbaar zijn. Ook mag men doorgeven op welke vaste dag en in welk openbaar park men wil spelen. De teams worden verdeeld volgens locatie en spelniveau dus ervaring is niet vereist.

Alle inf op: https://www.fairplayspikeballcup.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.