Home > Kijk. RTBF stuurt Brusselaar Mustii (32) naar Eurovisiesongfestival in Malmö (Zweden)

Kijk. RTBF stuurt Brusselaar Mustii (32) naar Eurovisiesongfestival in Malmö (Zweden)

Geschreven op 30 augustus 2023 om 12:00 door Mario De Wilde

RTBF kondigde zonet aan dat de Belgische artiest Mustii ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival volgend jaar in Malmö (Zweden). De 32-jarige Mustii (artiestennaam van Thomas Mustin) uit Brussel bracht al twee succesvolle albums uit, is naast singer-songwriter ook acteur, en neemt nu een volgende stap in zijn carrière.

Wie is Mustii?


Thomas Mustin is een schrijver, componist, zanger en acteur. Al snel na zijn studies vertolkte Thomas rollen in theater, in reeksen en films (onder andere de RTBF-reeks La trêve, intussen ook wereldwijd te zien op Netflix). In 2017 vertolkte hij een hoofdrol in de Franse film Je voulais juste rentrer chez moi. In 2019 speelde hij Hamlet in het theater, geregisseerd door Emmanuel Dekoninck, en won Thomas de Magritte prijs voor ‘Beste jonge mannelijk talent’.

Thomas timmerde intussen aan zijn zangcarrière onder de artiestennaam Mustii. Zijn stijl is pop, die hij brengt met een hypnotiserende stem die breekbaar en tegelijkertijd krachtig klinkt. Mustii bracht intussen twee albums – 21st century boy en It’s happening now – uit en speelde op verschillende festivals zoals Les ardentes en Les nuit botaniques, en drie keer in een uitverkochte Ancienne Belgique. Mustii werd bekroond met de ‘Revelatie van het jaar’ award op de D6bels music awards.

In 2024 brengt Mustii een nieuw album uit, keert hij op televisie terug als jurylid in Drag race Belgium, is hij te zien in de bioscoop in La nuit se traîne van Michiel Blanchart, en zal hij België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Het Eurovisiesongfestival vindt in 2024 plaats in de Zweedse stad Malmö op:

Dinsdag 7 mei: eerste halve finale
Donderdag 9 mei: tweede halve finale
Zaterdag 11 mei: finale
Over het nummer waarmee Mustii ons land zal vertegenwoordigen, wordt later gecommuniceerd. Het Eurovisiesongfestival is in mei volledig te volgen via VRT.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.