Home > Kijk. Repetities grootse musicalspektakel ‘Marie-Antoinette’ in Torhout vanmiddag gestart

Kijk. Repetities grootse musicalspektakel ‘Marie-Antoinette’ in Torhout vanmiddag gestart

Geschreven op 14 augustus 2023 om 19:10 door Mario De Wilde

Vanmiddag zijn de repetities in het indrukwekkende decor van het musicalspektakel ‘Marie-Antoinette’ in Torhout gestart. Dat groots evenement van maar liefst 130 minuten + een pauze gaat vanaf zondag 10 september van start aan het indrukwekkend Kasteel van Wijnendale. Met een flinke West-Vlaamse inbreng want waren deze middag present: Liesbeth Roose (Marie-Antoinette uit Tielt), Jervin Weckx (Koning Louis August), Lien Van den Bossche (Rosalie), Joke Van Robbroeck (prinses de Lamballe), Jens Broes (Balthasar de Merode), Andres Vercoutre (Arno) en de twee jongedames die afwisselend de rol van Charlotte zullen vertolken: Nooni Merchiers (12 jaar, Vlissegem/De Haan) en Minne Beeusaert (10, Olsene). Ook kasteelheer Jérôme Matthieu de Wynendaele en regisseur/auteur Luc Stevens tekenden present. Het deed een beetje raar aan om de cast in zomeroutfit te zien, maar straks worden die shorts en jurkjes vervangen door historische kleding. Aan de hand van deze repetities kunnen we nu al voorspellen dat het ‘een once in a lifetime’-event wordt.

Met een eerste editie in 2014, is Marie-Antoinette het eerste musicalspektakel van Historalia. In het najaar van 2023 zal een nieuwe versie van dit succesvolle spektakel worden aangeboden. Laat je voor één avond meevoeren in het leven van deze miskende koningin in een tijd van omwenteling.

Verhaal

Eén van de meest iconische en veelbesproken historische figuren ‘Marie-Antoinette’ wordt opnieuw tot leven gebracht. Deze keer aan het kasteel van Wynendaele in Torhout, een unieke locatie in Vlaanderen. Marie-Antoinette, leeft een zorgeloos bestaan, tot ze plots moet trouwen met de Franse Dauphin. Ze leeft een luxueus leven aan het Franse hof, maar ze kent de zorgen van het volk niet, tot groot ongenoegen van haar onderdanen

Opbouw op de vijver

Een massaspektakel rond een historisch erfgoed bouw je niet op één dag. Na veel maanden van voorbereidingen, is het technisch team hard aan het werken om het terrein klaar te maken voor de zowat 1.500 geschatte bezoekers per avond. Het decor van Marie Antoinette zal het publiek ongetwijfeld meenemen op een betoverende historische reis. Prachtige decorelementen brengen het weelderige en extravagante hofleven van het 18e-eeuwse Frankrijk op ongeëvenaarde wijze tot leven op het kasteel van Wijnendale in Torhout. Zo staan de 70 pontons op de vijver om de kijker straks een fantastisch schouwspel te garanderen.

Alle info over prijzen, data en prijzen op deze link

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.