Home > Kijk. Ontwaken in luxe tussen de Big Five: Beekse Bergen opende zopas splinternieuw Safari Hotel

Kijk. Ontwaken in luxe tussen de Big Five: Beekse Bergen opende zopas splinternieuw Safari Hotel

Geschreven op 30 maart 2023 om 09:17 door Mario De Wilde

Vorige week was het zover want dan opende het nieuwe Safari Hotel zijn deuren in Beekse Bergen. Met het hotel, waarvan alle 112 kamers uitkijken op een savanne vol dieren, speelt Beekse Bergen in op de steeds groter wordende vraag naar kortstondige, maar luxe momenten weg. De bouwstijl van het hotel is geïnspireerd op de Dogon, een bevolkingsgroep uit Mali. Met het nieuwe hotelconcept wil de Nederlandse safari-expert bezoekers verwelkomen en hen de mogelijkheid geven om een nacht of langer te vertoeven in Afrikaanse sferen. Het nieuwe hotel, dat op vrijdag 24 maart de deuren opent, bestaat niet uit één hoofdgebouw maar uit vijftien lodges. Elke lodge telt zes tot acht kamers en suites. In totaal gaat het om 112 accommodaties. Alle kamers zijn voorzien van de nodige luxe, zoals een Smart TV, smart control systeemverlichting, klimaatregeling, dagelijkse schoonmaak en ruime sanitaire voorzieningen (ligbad, aparte douche en apart toilet). Bij de Savanne Suites is er zelfs een privé-sauna aanwezig. Bovendien beschikken alle hotelkamers over een privé-terras of balkon, van waarop je naar hartenlust kan genieten van het adembenemende uitzicht op de savanne, een unieke ervaring die iedereen bijblijft en dat op slechts een uur à anderhalf uur rijden van West-Vlaanderen.

General Manager Stephanie Struis omschrijft de lancering als volgt: “Met de opening van het nieuwe hotelconcept willen we een stap verder gaan in het aanbieden van een unieke en memorabele totaalbeleving voor onze bezoekers. Dankzij deze unieke ervaring beleven onze bezoekers de savanne van nog dichterbij en kunnen zij met volle teugen genieten en ontspannen zonder zorgen. Daarnaast spelen we met het nieuwe hotel in op de vraag van onze bezoekers om één of twee nacht(en) te verblijven in ons park, zonder afbreuk te doen aan de ervaring.”

Culinaire hoogstandjes in Hogon House
De foodies vinden tijdens hun verblijf gegarandeerd hun gading in Hogon House, het culinaire centrum van het Safari Hotel dat een brede waaier aan eetmogelijkheden aanbiedt. Zo kunnen de fijnproevers uitgebreid tafelen bij Nommos, het ongedwongen à la carte restaurant. Fans van een semi-buffet met live cooking zijn dan weer welkom bij Amma, waar je ook kan ontbijten en lunchen. And last but not least, kan je bij Hogon Bar & Lounge ook genieten van een aperitief en een cocktail op het terras, met uitzicht op de dieren. Wat je ook kiest, je maaltijd wordt hoe dan ook naar een hoger niveau getild.

Pure verwennerij tijdens een zorgeloos verblijf
Tijdens je verblijf in het Safari Hotel heb je niet alleen onbeperkte toegang tot het Safaripark en Speelland, maar kan je ook een verfrissende duik nemen in het zwembad van Maji Springs of het Victoria Meer. De kinderen kunnen zich daarnaast vermaken in de speeltuin of samen met de rangers bij het Basecamp of op de bowlingbaan.

 

Beekse Bergen is onderdeel van Libéma, de Nederlandse exploitant van beurs- en evenementenaccommodaties, vakantieparken en attractieparken en telt ongeveer zo’n 500 werknemers. Tot Beekse Bergen behoren het Safaripark, Speelland, het Event Center en de vakantieparken Safari Resort en Lake Resort. Vanaf 2023 komt hier ook het Safari Hotel bij.

Het Safaripark opende in 1968 zijn deuren en ligt net over de Belgische grens tussen Tilburg en Hilvarenbeek, in het zuiden van Nederland. Het Safaripark is met zijn 120 hectare grootte de grootste dierentuin van de Benelux en biedt onderdak aan ongeveer 1.000 dieren, variërend van grote zoogdieren tot kleine vogels, goed voor 100 verschillende diersoorten. Je kan het Safaripark ontdekken via een auto- of bussafari, te voet of met de boot.

Meer informatie: https://www.beeksebergen.nl

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.