Home > Kijk. Na tennis en padel is er nu padbol. West-Vlaming Ewout Staelens (20) lanceert nieuwe sport

Kijk. Na tennis en padel is er nu padbol. West-Vlaming Ewout Staelens (20) lanceert nieuwe sport

Geschreven op 18 april 2023 om 08:28 door Mario De Wilde

Ewout Staelens (20) studeert sportmanagement aan VIVES Brugge. Momenteel loopt hij stage bij het bedrijf ‘Arenal’ dat onder leiding staat van Mattias Van Holm (CEO) en ex- profvoetballer Tom De Sutter. De zaak biedt verschillende sporten aan. Naast zijn stage schrijft Ewout ook een bachelorproef over de nieuwe sport ‘padbol’. Zijn titel luidt als volgt: “Wordt padbol in 2030 het nieuwe padel bij trendsetter Arenal?” De 20-jarige Ewout is ervan overtuigd dat padbol op termijn Vlaanderen zal veroveren als sport. Vandaar zijn keuze.

Wat is padbol?

Padbol wordt – in tegenstelling tot grote broer padel – gespeeld met de voeten. Doordat het terrein omringd is door U-vormige glazen is het in feite een mix van verschillende sporten: vleugjes padel, tennis, squash, voetbal en volleybal. Net als bij padel maken de wanden onderdeel uit van het spel. Een wedstrijd wordt altijd 2 versus 2 gespeeld. Er mag pas overgespeeld worden na minstens 2 en maximum 3 uitgewisselde balcontacten tussen de teamgenoten. Uitzonderlijk mag de bal na één balcontact worden overgespeeld. Als de speler gebruik maakt van de glazen wanden op zijn speelhelft om de bal over te spelen. Als de speler zich in de rode zone bevindt, wat een één meter breed gebied is aan weerszijden van het net.

Het enige wat je nodig hebt om te spelen is een voetbal. Voor de rest mag je gans je lichaam in de strijd werpen, uitgezonderd je handen en armen. Personen met een basis aan voetbaltechniek hebben natuurlijk een streepje voor, maar ook niet-voetballers kunnen zich profileren tot behendige padbollers. Padbol is immers een tactische teamsport wat het zeer toegankelijk maakt voor alle leeftijden en geslachten. Ewout: “Je merkt het al: de sport is zeer attractief, zowel om te spelen als om naar te kijken. Wedden dat je er meteen aan verkocht bent?”

Initiaties en toernooi

Om de sport ‘hot’ te laten worden in ons land heeft Wout al initiaties gegeven en op 1 mei om 10 uur organiseert hij een heus padboltoernooi voor beginners in Arenal Brugge (Geralaan 51). Het zou dus super zijn mocht u hier ook de nodige aandacht aan geven in uw medium, zodat meer mensen de sport leren kennen.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.