Home > Kijk. Na de Monopoly, nu de 3D-puzzel: Brugs Belfort, met Stadshallen, krijgt eigen 3D-versie

Kijk. Na de Monopoly, nu de 3D-puzzel: Brugs Belfort, met Stadshallen, krijgt eigen 3D-versie

Geschreven op 3 mei 2023 om 15:10 door Mario De Wilde

In Brugge staan er heel wat machtige monumenten en statige stadspaleizen. Eén van de meest opvallende en belangrijke monumenten van de stad, het Belfort, krijgt nu haar eigen 3D puzzel. De puzzel werd uitgegeven, grafisch vormgegeven en gedistribueerd door entertainmentbureau Groep 24. Dit Brugse bedrijf is de drijvende kracht achter talloze Belgische Monopoly edities en heeft dan ook al jaren ervaring in de spellenbranche.

Het Belfort van Brugge, ook wel de Halletoren genoemd, situeert zich op de Grote Markt van deze pittoreske stad. De toren is 83 meter hoog en bezit een beiaard met maar liefst 47 klokken. Wie zich waagt aan een stevige beklimming van 366 trappen, wordt beloond met een indrukwekkend uitzicht over Brugge en tot ver buiten de stadsgrenzen. De weg naar boven is voor iedere bezoeker als het ware een reis terug in de tijd, naar de middeleeuwen. Sinds 1999 is het Belfort samen met nog 55 andere belforten in België en Frankrijk erkend en beschermd als UNESCO werelderfgoed.

De oplettende Bruggeling of bezoeker van het Belfort zag wellicht al dat de Stadshallen niet in een exacte rechthoek zijn gebouwd, maar eerder in een halve trapeziumvorm. De 3D puzzel bootst dit quasi identiek na, en toont een nagenoeg correcte weergave van de toren (én de hallen).

De maker van de set, Groep 24, vond de zin voor realisme belangrijk bij het ontwerp. Zo werd er bijzonder lang heen en weer gediscussieerd met de fabrikant om het ontwerp naar wens te krijgen. Ook details zoals de klok werden in acht genomen. “De ontwikkeling van het item ging niet altijd van een leien dakje omdat we steeds een kwalitatief en realistisch schaalmodel wilden maken. Dat had wat voeten in de aarde, zo werden er zelf close-up foto’s genomen van de bakstenen en doorgestuurd naar de fabrikant om de structuur en de kleur ervan zo goed mogelijk weer te geven in de 3D puzzel.” aldus Bart Steyaert, projectverantwoordelijke bij Groep 24.

Zaakvoerder Pieter De Wulf: “We streven er bij Groep 24 naar om binnen onze werking alles zeer betaalbaar te houden voor de consument. Bij al onze producten die we ontwikkelen trachten we steeds een hoogwaardige kwaliteit aan te bieden voor een schappelijke prijs. Ook deze 3D puzzel past daar perfect in met een winkelprijs van 20 EUR.”

De set bestaat uit 91 stukjes die je zonder knip- of plakwerk in anderhalf uur in elkaar kan zetten. De modelbouwset met schaal 1:300 is een kant en klare puzzel met een eenvoudig te volgen stappenplan waardoor kinderen vanaf 7 jaar het Belfort kunnen nabouwen. Daarnaast kost deze 3D puzzel slechts 20 euro, een meeneemprijs aldus initiatiefnemer Groep 24. De 3D puzzel is beschikbaar bij Groep 24 in Sint-Michiels en hun webshop shop.groep24.be, maar ook diverse winkeliers in de stad bieden de puzzel aan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.