Home > Kijk. Morgen en overmorgen staat de versierde Pakjesautomaat van bpost aan het station van Brugge

Kijk. Morgen en overmorgen staat de versierde Pakjesautomaat van bpost aan het station van Brugge

Geschreven op 21 november 2023 om 09:49 door Mario De Wilde

Morgen 22 en donderdag 23 november komt de Sinterkluis, de prachtig versierde Pakjesautomaat van bpost, naar het station Brugge. Alle kinderen, jong en oud, kunnen een brief, tekening of knutselwerkje voor de Goedheiligman in de Sinterkluis komen steken en krijgen dan onmiddellijk antwoord, en … een kadootje. ​Dat wordt leuk uitkijken voor jong en oud…

Traditiegetrouw doet Sinterklaas beroep op bpost om de talrijke brieven die hij krijgt te beantwoorden. Dat doet hij ook dit jaar: alle kinderen kunnen hun briefje schrijven. Dit jaar krijgen ze echter de keuze om de brief te versturen naar het Sintsecretariaat, ofwel om die zelf te brengen naar de nieuwe Sinterkluis. Daar krijgen ze onmiddellijk een antwoord. De Goedheiligman en bpost hebben immer samen een eigentijdse aanpak uitgedokterd om kinderen van alle leeftijden een nog magischere ervaring te bezorgen rond het briefschrijven naar de Sint.

Wie tijdig een briefje of tekening stuurt naar de Sint kan zoals altijd een antwoord verwachten dankzij de Sinthelpers bij bpost.

De nieuwe Sinterkluis komt naar je toe
De Goedheiligman heeft er dit jaar voor gekozen om kinderen op een modernere manier te benaderen. Dat doet hij met een opvallende rode Pakjesautomaat, met scherm en kluisjes vol verrassingen; de Sinterkluis.

Kinderen die zich naar de kluis begeven, krijgen in ruil voor hun brief meteen een boodschap van de Sint te zien, vanuit zijn bureau. Daarnaast krijgen ze een antwoordbrief van de Sint en een traktatie dankzij de steun van enkele partners zoals Lotus, Spa, Twist and Drink, Leonidas, Hansaplast en BelOrta. De Sinterkluis gaat op ronde in de meeste provinciehoofdsteden om kinderen de magie van Sinterklaas te bezorgen (zie programma onder).

Het Sintsecretariaat opent z’n deuren
Sinterklaas krijgt ieder jaar duizenden inzendingen (tekeningen, rijmpjes, verlanglijstjes,…) per post. De helpers uit het Sintsecretariaat staan uiteraard ook nog altijd paraat van 7 november tot 15 december om brieven te beantwoorden.

Het officiële adres is : Sint, Spanjestraat 1, 0612 Hemel. Deze brieven hoeven niet gefrankeerd te worden. Om een antwoord terug te krijgen, mag het adres van de afzender niet ontbreken op de achterkant van de omslag of op de brief.

Ook leerkrachten (3e ​ kleuterklas en 1e, 2e en 3e leerjaar van de lagere school) kunnen samen met hun leerlingen een brief naar de Sint schrijven en kunstwerkjes toevoegen. Zij krijgen een antwoord in de klas.

 

 

1 reactie

Stefaan VANHOVE
Geschreven op 2023-11-21 18:26:52
Leuk initiatief van Bpost! Met gegarandeerde responses steeds stipt op tijd en voor 6 december.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.