Home > Kijk. Met dit liedje wil België scoren op het Eurovisie Songfestival in Malmö

Kijk. Met dit liedje wil België scoren op het Eurovisie Songfestival in Malmö

Geschreven op 20 februari 2024 om 08:29 door Mario De Wilde

Onze Belgische Songfestivalkandidaat Mustii maakte zonet zijn nummer bekend waarmee hij in mei op het grote podium in Malmö staat: Before the party’s over – een ode aan het leven, zowel breekbaar als krachtig. Mustii schreef het nummer zelf, samen met Pierre Dumoulin en Ben Leclercq. Before the party’s over is – net als het leven – een achtbaanrit die in een oogwenk voorbij flitst. Spaarzame en betoverende synths leiden naar een epische climax met melancholische strijkers, euforische blazers, potige beats en een groots koor met de stemmen van duizenden fans. Op die manier is Before the party’s over een uniek lied, omdat meer dan duizend mensen uit heel Europa reageerden op een oproep om deel te nemen aan het refrein aan het einde van het nummer en het slotkoor samen te zingen. Het is een originele manier voor Mustii om een echt gezamenlijk lied aan te bieden, meer dan ooit in lijn met de slogan van het Eurovisiesongfestival 2024: verenigd door muziek.

Mustii vertelt: “Ik wilde dat dit nummer een optimistische, euforische uitbarsting van energie zou zijn. Het is een reis, van het intieme tot de uiteindelijke uitbarsting (zowel qua vorm als inhoud). Voordat het allemaal voorbij is, moet je volledig en intens leven, maar ook experimenteren met het leven en uit je comfortzone stappen. Je moet je masker afzetten, jezelf volledig volledig omarmen, naar je gevoel luisteren en weigeren geketend en gekooid te worden. In het nummer trek ik een metafoor tussen een lange avond feesten (met zijn hoogte- en dieptepunten, zijn ups en downs) en het leven. Voor de val, voor het allemaal voorbij is, moet je het leven ten volle leven!”
​De song werd geschreven door Mustii, samen met Pierre Dumoulin en Ben Leclercq. De tekst van het nummer is van de hand van Mustii samen met Arianna D’Amato, Charlotte Anne Clark en Nina Sampermans. Before the party’s over is geproducet door Tobie Speleman (The Haunted Youth, Blackwave., Brihang …).

1 reactie

martine stroef
Geschreven op 2024-02-20 16:50:00
Toy toy toy. En proficiat..met zoveel passie!! Ik geloof er in, ik duim voor de eerste plaats! Genieten vh leven! (In plaats van oorlog voeren)

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.