Home > Kijk. Met de Riebedebie-game beleef je een toeristische daguitstap vanuit je woonkamer

Kijk. Met de Riebedebie-game beleef je een toeristische daguitstap vanuit je woonkamer

Geschreven op 29 juni 2023 om 14:02 door Mario De Wilde

Het toerisme in West-Vlaanderen pakt uit met primeur op vlak van communicatie in de toerismesector. Na een hele reeks gedrukte brochures en digitale media, zoals websites, nieuwsbrieven en sociale media, is er nu een innovatieve game om mensen te informeren en inspireren. Het is de eerste keer dat de toeristische sector deze gloednieuwe formule inzet.

Met de Riebedebie-game beleef je een daguitstap met je hele gezin in de woonkamer. Zo leer je al spelend bij en krijg je inspiratietips voor je volgende daguitstap. Jan Van Looveren neemt de ‘gamers’ van dit leuke spel mee op een rondreis door heel Vlaanderen. Aan de hand van zijn verhaal, gekoppeld aan 5 leuke opdrachten, ontdekken spelers het aanbod van bijna 1.000 attracties en musea in Vlaanderen en Brussel.

En dat is nog niet alles. Wie het spel speelt maakt elke week kans op gratis tickets voor de leukste daguitstappen. Op het einde van de zomer is er zelfs een grote winactie. Iedereen die het spel minstens een keer speelde maakt kans op een vip-pas om met 2 personen de hele zomer lang ca. 300 attracties en musea uit het hele land gratis te ontdekken

Het spel is een samenwerking tussen de sectororganisatie Koepel van Attracties & Musea en Pretence Games, een start-up van een ondernemende tv-producer en een docent lerarenopleiding. Gisteren stelde Jan Van Looveren de innovatieve game voor aan de pers samen met de initiatiefnemers Koepel van Attracties & Musea en gamebouwer Pretence Games.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.