Home > Kijk. Maak kennis met ‘Door de Golven’ van Patrick Onzia, ode aan Blankenberge

Kijk. Maak kennis met ‘Door de Golven’ van Patrick Onzia, ode aan Blankenberge

Geschreven op 12 juli 2023 om 08:57 door Mario De Wilde

Op het feest van de Vlaamse Gemeenschap in Blankenberge gisteren op dinsdag 11 juli bracht Patrick Onzia zijn nieuwe lied Door de golven uit. Het lied, geschreven en gecomponeerd door internationaal succesproducer Patrick Hamilton, is een uptemponummer waarin Patrick Onzia een leuke en kwalitatieve ode brengt aan de kuststad Blankenberge.

 

“Het is als stad natuurlijk wel leuk als een artiest een lied wil schrijven voor en over je stad. Die eer valt Blankenberge, wondermooie stad aan de Belgische kust, dus te beurt”, zegt burgemeester Björn Prasse. “Patrick kent de stad al jaren door en door. Als geen ander roept Onzia het heerlijke Blankenbergse vakantiegevoel op waarin velen zich herkennen: genieten van zon, zee en strand, een lekker hapje en een drankje en dat in een zomerse setting.”

De bijhorende videoclip zet op indrukwekkende manier het stedelijke decor en de troeven van de badplaats extra in de verf. Hierin is te zien wat er, zowel tijdens maar ook buiten het toeristische seizoen, in Blankenberge allemaal te ontdekken en beleven valt. “Denk maar aan de iconische Belgium Pier die velen terug doet denken aan vakanties uit hun jeugd. Maar ook de haven, de vuurtoren, het staketsel, de Paravang, het Belle Epoque Centrum en zo veel meer komen fraai in beeld’, gaat Björn Prasse verder.

“Het is hartverwarmend hoe Patrick Onzia – die in de videoclip op een speedboot door de golven klieft – het mooie Blankenberge bezingt in zijn nieuwe lied. Door de golven wordt ongetwijfeld een meezinger van formaat,” besluit Prasse.

Het lied, dat Blankenberge deze zomer en nog lang daarna moet promoten, is een samenwerking tussen de artiesten, de vzw Lokale Economie Blankenberge en heel wat lokale spelers zoals WP Events & Hotels, restaurant De Oesterput, restaurant Blankeduyn, Casino Blankenberge, hotel Alfa Inn, hotel Gatsby, strandbar Sun Beach en Water-Taxi.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.