Home > Kijk. Kunstfotograaf Steven Thoelen verzamelt 22 oma’s uit heel België bij Burnel’s Boutique in Knokke

Kijk. Kunstfotograaf Steven Thoelen verzamelt 22 oma’s uit heel België bij Burnel’s Boutique in Knokke

Geschreven op 2 mei 2023 om 14:04 door Mario De Wilde

Op donderdagavond 18 mei onthult kunstfotograaf Steven Thoelen bij Burnel’s Boutique in Knokke een kunstfoto met als naam Reminiscentie. De foto wordt omschreven als een tableau vivant met daarop allemaal oma’s afkomstig uit alle hoeken van het land. In totaal worden 2027 levensjaren samengebracht aan één tafel. Steven Thoelen beschouwt dit als zijn eigenzinnige versie van het laatste avondmaal. Van de foto worden in verschillende afmetingen reproducties gemaakt. De grootste versie van Reminiscentie (1/7) wordt diezelfde avond geveild. De opbrengst gaat naar de Alzheimer Liga.

Wie is Steven Thoelen?

Steven Thoelen is een Limburger met een spreekwoordelijke hoek af. Hij verzamelt allemaal oude rommel, steekt dat vervolgens in een container om ten gepaste tijden dat wat hij nodig heeft eruit te halen en om te vormen tot kunst. De voorbije jaren kreeg hij vooral in het buitenland erkenning. In 2020 won hij in Shanghai de Global Art Award (photography) voor het werk Delusion of a Dreamer (zie bijlage).

Reminiscentie

Op zaterdag 29 april werd de foto bij Verivino in Sint-Truiden gemaakt. Behalve 22 oma’s, waaronder de 99-jarige oma van Steven Thoelen, figureerden ook een buitenaards wezen, een blinde pianist, een monnik en drie obers op de foto die als titel Reminiscentie meekreeg. Volgens Van Dale betekent reminiscentie een gedachte aan iets uit het verleden of aan iets dat enige overeenkomst vertoont met wat je op een bepaald moment waarneemt. En dat is precies wat je op de foto te zien zal krijgen.

Alzheimer Liga

Die gedachte aan het verleden is ook waarom de opbrengst van het kunstwerk naar de Alzheimer Liga gaat zodat er nog meer onderzoek naar die vreselijke ziekte gedaan kan worden om te voorkomen dat mensen ziek worden en hun herinneringen aan vroeger verloren zouden gaan.

Gelegenheidsadres:

Burnel’s Boutique

Zoutelaan 37

Knokke-Heist

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.