Home > Kijk. Hulpdiensten een ganse nacht overal actief om gebouwen te vrijwaren

Kijk. Hulpdiensten een ganse nacht overal actief om gebouwen te vrijwaren

Geschreven op 15 november 2023 om 08:32 door Mario De Wilde

Afgelopen nacht moest de Brandweer Westhoek extra zandzakken en aarde aanvoeren om de winterdijk nog te verstevigen. Het waterpeil van het Blankaartbekken heeft intussen een recordhoogte van 4,892m bereikt. Op sommige plaatsen dreigt de dam te breken en moet die versterkt worden. Dit is voornamelijk het geval in de Oostbroekstraat in Merkem.

Fabrieksput Houthulst loopt over
Door de hevige regen van dinsdag begon de visvijver De Fabrieksput in het centrum van Houthulst over te lopen. Brandweer en technische dienst kwamen zandzakjes aanvoeren om de woningen in de Eug. de Grootelaan te beschermen. Hierdoor is er geen doorgang voor het verkeer in de Eug. de Grootelaan en de Stadenstraat.

Basisschool De Waaier in Watou opnieuw onder water
Toen de waterellende vorige week maandag begon, werd eerst het Poperingse grensdorpje Watou getroffen en moest basisschool De Waaier ontruimd worden daar het water de klaslokalen binnenliep. Dinsdagavond, na de hevige regenval begon het waterpeil van de Heidebeek zo snel te stijgen dat de beek opnieuw buiten haar oevers trad en het water opnieuw de school binnenliep. Het water kwam echter zo snel, heviger en hoger dan vorige week, dat vrijwilligers de handen vol hadden om de schade zoveel mogelijk te beperken. De school blijft vandaag gesloten en er wordt noodopvang voorzien voor de kinderen.

Speelplaats gemeenteschool Zonnebeke loopt onder water
Net zoals in Watou vorige week, liep deze namiddag ook in Zonnebeke een speelplaats onder water. Gelukkig kwam het water hier niet in de klassen en moesten de leerlingen niet geëvacueerd worden. In gemeenteschool De Zonnebloem in Zonnebeke keken de leerlingen angstvallig toe hoe het water op de speelplaats omhoog kwam. Eerst werd de technische dienst opgeroepen, maar die kon het probleem niet verhelpen. Uiteindelijk werd Brandweer Westhoek opgeroepen die de afvoerbuizen controleerde en vrijmaakte zodat het water niet in de klassen binnenliep. Foto: T.P.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.