Home > Kijk hoe geiten de G.O.A.T.-speler van het WK-voetbal kiezen

Kijk hoe geiten de G.O.A.T.-speler van het WK-voetbal kiezen

Geschreven op 6 december 2022 om 10:36 door Mario De Wilde

De Rode Duivels liggen al een tijdje uit het WK-tornooi maar intussen doen de overige teams naarstig verder. Hoe de wereld van online voetbal zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld?Analisten, commentatoren, ex-spelers: ze krijgen allemaal hun zegje, maar wij hebben vijf geiten gevraagd om de beste speler aller tijden, de GOAT, te kiezen. Bezoek alvast Betway voor al het laatste nieuws over voetbalweddenschappen, inclusief WK-weddenschappen voor elke wedstrijd in Qatar.

Om ons te helpen, hebben we een team van vijf echte geiten in de arm genomen om ons te helpen de G.O.A.T. te kiezen – of liever gezegd te kauwen. Het resultaat was erg leuk, want ons ereviertal Billy, Jerry, Benny, Jacob en Betty nam het op tegen vijf spelers die door velen als de beste aller tijden worden beschouwd: Messi, Ronaldo, Pele, Maradona en Zidane.

Er was geen gebrek aan hilariteit in deze fel bevochten wedstrijd, want ons vijftal duwde, knabbelde, tuimelde en duwde elkaar over het veld voordat ze hun keuze maakten. Ondertussen hebben we vijf glorieuze WK-momenten geselecteerd van vijf van de beste spelers die ooit het groene gras van een voetbalveld sierden. Hebben we gelijk? Zeg jij het maar.

Lionel Messi

De grootste dribbelaar aller tijden, Messi’s vaardigheid aan de bal heeft ongetwijfeld de wereld geboeid. Zijn lage zwaartepunt, snelheid en uithoudingsvermogen hebben hem gemaakt tot het genie dat hij nu is, die moeiteloos elke verdediger op zijn pad verslaat.

Voor Messi’s mooiste WK-moment kozen we zijn optreden in Brazilië in 2014. Hij was niet alleen topscorer van Argentinië – met onder meer een doelpunt in de laatste minuut tegen Iran en een rake vrije trap tegen Nigeria – hij werd ook uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en won de prijs voor topscorer.

Cristiano Ronaldo

Zijn veelzijdigheid op het veld, zijn scorend vermogen en zijn jachtluipaardachtige snelheid aan de bal maken Ronaldo misschien wel tot een van de beste spelers aller tijden.

Zijn hattrick tegen Spanje in 2018 is ongetwijfeld een van de beste WK-optredens aller tijden, toen hij in de 88e minuut met een feilloze vrije trap een punt pakte in een 3-3 gelijkspel en de oudste speler werd die een hattrick scoorde op het WK.

Zinedine Zidane

Zijn creativiteit, eerste touch en ongeëvenaarde balcontrole hebben ertoe bijgedragen dat Zidane, eigenwijs (no pun intended), in alle gesprekken over de beste speler aller tijden terecht is gekomen.

Je kunt niet over Zidane praten zonder zijn heroïsche optreden in de WK-finale van 1998 te vermelden, waarbij hij twee kopballen scoorde tegen Brazilië en Frankrijk voor het eerst in zijn geschiedenis het toernooi won. De gratie die hij toonde door met gemak langs verdedigers te glippen en zijn teamgenoten de overwinning te bezorgen, is er zeker een voor de geschiedenisboeken.

Diego Maradona

Even controversieel als getalenteerd was Maradona een meester in het creëren van scoringskansen voor zichzelf en anderen. In 1986 maakte hij vijf doelpunten en gaf hij vijf assists in zijn carrière, waaronder die wedstrijd tegen Engeland.

Zijn beste moment in het WK? Er is er maar één die we ons kunnen herinneren. Van de meest behendige ontvangst van de bal, tot het eigenhandig slopen van de verdediging van Engeland, tot het onder druk langs Peter Shilton glijden. Het is een moment dat nog steeds wordt beschouwd als het doel van de eeuw. Als een god, zouden we zeggen.

Pele

Pele, die in 1977 met pensioen ging, was een van de meest complete spelers in de geschiedenis, zonder noemenswaardige gebreken in zijn spel. Hij was uiterst beweeglijk en kon zowel met zijn linker- als met zijn rechtervoet spelen. Hij won ook de meeste wereldbekers van alle spelers. Wat een legende!

Als we het mooiste moment van Pele moesten kiezen, dan zou dat het winnen van de eerste wereldbeker van Brazilië tegen Zweden in 1958 zijn, op slechts 17-jarige leeftijd, waarmee hij de jongste spits in de wereldbekergeschiedenis was. In de finale scoorde Pele een van de mooiste doelpunten aller tijden door de bal moeiteloos over de verdediger heen in het net te volleyen.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.