Home > Kijk. Herman Van Veen palmt komend weekend de Brugse Stadsschouwburg in met jubileumshow

Kijk. Herman Van Veen palmt komend weekend de Brugse Stadsschouwburg in met jubileumshow

Geschreven op 2 oktober 2024 om 08:37 door Mario De Wilde

Herman Van Veen komt komend weekend thuis bij zijn geliefde roodfluwelen dame om een nieuwe mijlpaal in zijn carrière te vieren. Tijdens dit verjaardagsconcert ’60 jaar op de planken’ zal hij opnieuw meesterlijk spelen, vertellen en zingen over zijn en ons leven. Over verlangens, gevoelens, herinneringen en flaters. We zullen ook nu weer sprakeloos kijken, lachen, traantjes pinken en dansen wat we nog dansen kunnen. Zullen ook nu weer door de Brugse Stadsschouwburg klinken ‘Ann’, Hilversum 3′, ‘Suzanne’, ‘Opzij Opzij’, ‘Toveren’, ‘Zo Vrolijk’, Dikkertje Dap’, ‘Liefde van Later’, ‘De bom valt nooit’, ‘Een vriend zien huilen’, enz. Herman Van Veen: “Hoelang staat u op het toneel? ” vroeg iemand van een schoolkrant mij laatst. “Ik denk zo’n zestig jaar” was mijn antwoord. Heb het daarna opgezocht. Klopte. In 1964 kon je ons al huren voor feesten, partijen, kerk, rouwdiensten en optochten onder het motto: U vraagt, wij spelen. In datzelfde jaar maakten de pianist Laurens van Rooijen en ik ook onze eerste voorstelling. “Als er iets te vieren is, vier het” zei mijn vader. Dat gaan we dus doen komend weekend in Brugge”.

Muzikanten

Kees Dijkstra, Jannemien Cnossen, Lieke Meijers, Ophelia Vander Beken en Edith Leerkes

Herman van Veen (1945) groeide op in Utrecht waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma ‘Harlekijn’, (Niemands knecht, niemands baas). Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen zo’n honderdtachtig cd’s, een tachtigtal boeken, twee dozijn toneelstukken en een boel schilderijen. Voor zowel zijn artistiek als humanitair werk kreeg hij dikwijls bloemen. Zo is hij onder andere drager van het Verdienstkreuz am Band des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en die van de Nederlandse Leeuw. Herman heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel. Van de Club van Budapest ontving hij de Planetary Consciousness Award. In Frankrijk Le Grand Prix de l’Académie Charles Cros de Littérature Musicale. Juni 2021 kreeg hij in Duitsland de Joachim Ringelnatz Literatur Preis. Herman is vader van vier kinderen, grootvader van drie kleinkinderen en stiefvader van de weeseend Alfred Jodocus Kwak en Anne de Poes. Foto: Bernd Hagedorn

Op zondag is er een gratis Nostalgiabal achteraf in de foyer. Hou er rekening mee dat op zondag 6 oktober de ‘Great Bruges Marathon’ in Brugge plaatsvindt. Hierdoor is het drukker en zijn ondergrondse parkings sneller volzet. Bepaalde straten zijn dan ook verkeersvrij en bepaalde buslijnen rijden om. Vertrek dus op tijd zodat u niets van de voorstelling hoeft te missen.

Data
vr 4 okt ’24
20:00 – 22:20
Pauze 21:00
Koninklijke Stadsschouwburg – Vlamingstraat 29

  • za 5 okt ’24
    20:00 – 22:20
    Pauze 21:00
    Koninklijke Stadsschouwburg – Vlamingstraat 29

  • zo 6 okt ’24
    15:00 – 17:20
    Pauze 16:00
    DEEL VAN DE NOSTALGIAREEKS
    Koninklijke Stadsschouwburg – Vlamingstraat 29

1 reactie

Ria de Groot van Rooijen.
Geschreven op 2024-10-03 22:59:31
Ik ken Herman al vanaf mijn negentiende jaar.Hij is samen met mijn broer Laurens Van Rooijen Harlekijn Holland begonnen. Zij zaten samen op het Conservatorium. Laurens woonde in de Schreuder van de Kolkstraat in Utrecht. Laurens speelde op zijn vleugel en de eerste liedjes zong Herman het hondje en de neus van Charles de Gaulle.Dus ik heb Herman altijd gevolgd. Laatst speelde hij in s-Hertogenbosch ik ben daar geweest en na afloop heb ik zeker met Herman in zijn kleedkamer zo'n drie kwartier met hem gesproken.Laurens is in Maart overleden en Herman heeft heel mooi gesproken over hun samenwerking.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.