Home > Kijk. Heel vroeg vanmorgen… de Warmste Week vlamt komende winter opnieuw in Brugge

Kijk. Heel vroeg vanmorgen… de Warmste Week vlamt komende winter opnieuw in Brugge

Geschreven op 13 maart 2024 om 08:50 door Mario De Wilde

De Warmste Week keert dit najaar terug naar Brugge. Na de indrukwekkende editie van 2023 zal de jaarlijkse solidariteitsactie van VRT opnieuw afsluiten op ’t Zand. Dat werd deze ochtend bekendgemaakt in Brugge, waar een gigantische vlam – het symbool van De Warmste Week – op ’t Zand werd geschilderd. Van 18 tot en met 24 december zullen VRT 1, Studio Brussel, MNM en Ketnet uitzenden vanuit de West-Vlaamse hoofdstad. Het thema van De Warmste Week 2024 wordt nog voor de zomer bekendgemaakt.

Burgemeester stad Brugge: “Ik ben trots dat we met Brugge opnieuw gaststad mogen zijn voor De Warmste Week. De editie van 2023 overtrof dan ook alle verwachtingen. De fantastische sfeer, vrolijkheid en verbinding in onze stad was onvergetelijk. Een pluim voor de prima organisatie van VRT samen met onze stedelijke- en veiligheidsdiensten. Ik ben fier dat we opnieuw een samenwerking met VRT kunnen aangaan. Zoals een Bruggeling me zei: “De Warmste Week hoort nu eenmaal thuis in de warmste stad van het land!”

Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder VRT: “De vorige editie van De Warmste Week was qua beleving misschien wel de meest succesvolle ooit en dat heeft veel te maken met de goede en intense samenwerking met de stad Brugge. We konden op ‘t Zand rekenen op meer dan 140.000 bezoekers, onder wie heel veel jongeren, waardoor het plein uitgroeide tot een magneet voor verbinding in Vlaanderen. We kijken ernaar uit om er met datzelfde enthousiasme en diezelfde verbondenheid eind dit jaar opnieuw een gloeiend warme week van te maken!”

 

1 reactie

Roland Rotsaert
Geschreven op 2024-03-14 06:51:54
Waar al jaren voor gevreesd werd, wordt door dit schepencollege werkelijkheid. Brugge is een pretpark, waar de autochtonen er alleen nog als figuranten mogen bijlopen, voor zover er nog plaats is. Ik hoor al jarenlang klachten dat Bruggelingen hun eigen stad niet meer in kunnen, maar die dringen duidelijk niet door tot op de Burg. Ik hoop dat men dit jaar de overlast wat beperkt door de opbouw wat sneller te laten gebeuren. Als men een spektakel in een dag kan afbreken, moet het toch niet bijna een maand duren om het op te bouwen?

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.