Home > Kijk. Exclusief benefietconcert van Koen en Kris Wauters voor Kiwanis Kortrijk goed voor € 30.000

Kijk. Exclusief benefietconcert van Koen en Kris Wauters voor Kiwanis Kortrijk goed voor € 30.000

Geschreven op 16 maart 2024 om 06:56 door Mario De Wilde

In zaal Départ in Kortrijk hebben Koen en Kris Wauters donderdagavond een intiem en
exclusief benefietconcert gegeven. Kiwanis Kortrijk schonk hierbij meer dan € 30.000 aan
goede doelen. Vorig jaar gaven Koen en Kris Wauters een intiem akoestisch concert verzorgd door Kiwanis Aalst ten voordele van het Kinderrevalidatiecentrum in het UZ Gent. “Met de opbrengst hebben we toen samen met 68 revaliderende kinderen en ‘gezonde’ leeftijdsgenoten een professionele videoclip opgenomen, op een remix van ‘En Dans’, het nummer van Clouseau. Om op die manier aan te tonen dat je mag zijn wie je bent”, vertelt kinderrevalidatiearts Ruth Van Der Looven.

“Dat intieme benefietconcert smaakte bij Kiwanis naar meer. En zo komt het dat we het dit jaar
herhalen in Kortrijk, Oostende en Maaseik. Donderdagavond genoten in zaal Départ in Kortrijk 350 mensen van het benefietconcert van de broers Wauters, die dit belangeloos deden. Het concert werd vooraf gegaan door een receptie met optreden van Anna Julia (die deelnam aan The Voice 2022) en Nikolaas Debusschere. Daarna volgden een diner en een afterparty in Tranzit met DJ Bobalicious.

Met de opbrengst schonk Kiwanis Kortrijk € 25.000 aan het Kinderrevalidatiecentrum van UZ
Gent als bijdrage voor de aankoop van een exoskelet, een cruciaal onderdeel in vele revalidaties, maar helaas erg duur. Op 28 maart zendt VTM Telefacts trouwens een documentaire hierover uit. Koen en zijn zoon Nono zijn de trotse peter van dit centrum. Ter nagedachtenis van Vincent Salembier, Kiwanis (Kortrijk) lid pur sang die ons helaas vorig jaar in oktober veel te vroeg is ontvallen, schonk Kiwanis Kortrijk samen met de familie van Vincent ook € 7.500 aan 4 sociale doelen die hem nauw aan het hart lagen : het Kinderkankerfonds, Ten Dries in Sint-Denijs, het Kiwanis Children’s Fund en Villa Rozerood in De Panne.

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van serviceclubs. Het District Belgium-Luxemburg telt
ongeveer 4.000 leden verspreid over een 200-tal Clubs, die zich allen inzetten om het lot van
minder fortuinlijke kinderen te verbeteren. Kiwanis Kortrijk telt 19 leden en vierde in 2023 zijn 50-jarig jubileum, o.a. met de in Kortrijk zeer gesmaakte kunsttentoonstelling rond de K-Dolls, grote en kleine beschilderde beelden/poppen die langs een wandelroute in de stad tentoongesteld werden. Deze K-Dolls zijn de artistieke variant op de stoffen popjes die de club elk jaar schenkt aan AZ Groeninge. Deze popjes worden therapeutisch gebruikt en zorgen er onder andere voor dat kinderen minder angst en pijn ervaren bij een opname. Het motto van Kiwanis is niet voor niks “Serving the children of the world”.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.