Home > Kijk. En of het spannend was: proclamatie cvo MIRAS in Brugge

Kijk. En of het spannend was: proclamatie cvo MIRAS in Brugge

Geschreven op 29 juni 2023 om 07:07 door Mario De Wilde

Zopas vond in de Nieuwstraat in Brugge de proclamatie van het centrum voor volwassenenonderwijs MIRAS plaats en dat was best een historisch moment. Wat vele mensen misschien niet weten is dat de campus (het vroegere Sint-Godelieve Instituut) gestart is in 1924 met het doel meisjes de kans te geven huishoudelijk onderwijs te volgen en daardoor op persoonlijk vlak een stap vooruit te zetten en mogelijk werk te vinden. In die dagen een grote uitdaging en echt niet vanzelfsprekend.

Gina Ver Eecke: “Vandaag proberen we nog steeds datzelfde te doen. Mensen ongeacht hun achtergrond, overtuiging, land van oorsprong, leeftijd, gender, … in een bonte mix een kans bieden om een opleiding te volgen om zichzelf competenter te maken en een certificaat te behalen in de boeiende wereld van schoonheidsspecialist, (zorg-)masseur, voetverzorger, nagelstylist, make-up artist, kapper-salonverantwoordelijke of ICT & Administratie en dit al dan niet gekoppeld aan Aanvullende Algemene Vorming voor een diploma secundair onderwijs. Aan allen vragen wij 3 dingen die op onze campus en in heel MIRAS erg belangrijk zijn: met passie een goede professional willen worden, het onderste uit de kan halen om kwaliteit te bieden en dit gekoppeld aan een aangename (groeps)sfeer. Dit zullen ook de sleutels zijn die je nodig hebt in je latere leven en in je werk.”

“Het is ongelofelijk om te zien welk traject jullie – onder soms moeilijke omstandigheden – hebben afgelegd om zo ver te geraken. Hierbij is de ondersteuning van ons geweldig team – van administratief medewerkers over onze teamverantwoordelijken en traject- en zorgcoaches tot onze super leerkrachten – dat jullie traject mee ondersteunt onmisbaar. Ook de goede samenwerking met onze externe partners zoals sector-, VDAB- en OCMW-medewerkers is van groot belang. Gelukkig werden jullie ook vaak gesteund door partner, ouders, kinderen, vrienden of vriendinnen, broers of zussen. Maar jullie resultaten hebben jullie vooral aan jezelf te danken. Je bent aan een traject begonnen, je hebt doorgezet en het ook afgemaakt. Een dikke proficiat en een welverdiend applaus voor iedereen!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.