Home > Kijk. De Mugge van Brugge trekt met de allereerste Brugse eindejaarsconference de wereld in

Kijk. De Mugge van Brugge trekt met de allereerste Brugse eindejaarsconference de wereld in

Geschreven op 19 oktober 2023 om 14:21 door Mario De Wilde

Deze middag ontvouwden Pieter De Wulf van Comedy Shows en ‘zijn Brugse poulain’ de Mugge van Brugge (in schoon zondags kostuum) de allereerste wereldtournee waarmee de Mugge van Brugge alle deelgemeenten (tot zelfs het verre Zeebrugge) zal aandoen. ‘Ejjet gezien’ is dé Brugse eindejaarsconference waar De Mugge van Brugge 2023 fileert aan de hand van sketches, typetjes en een extreem grote dosis Brugse humor. Daarmee gaat voor Kevin Rombaux een jarenlange droom in vervulling. We kunnen nu al de echte Bruggelingen zeker deze show aanbevelen want het wordt ‘waarlijk iets fe-no-me-naal’ en vooral herkenbaar plezant. De Mugge van Brugge ken je wellicht ook als een van onze vaste presentatoren van ‘Oscar Popcorner’, de nog steeds enige filmrubriek ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt.

De Mugge krijgt de hulp van Koen De Brabander (bekend van de Dictator Dirk-strips), hij schrijft mee aan de voorstelling. Rombaux laat zich trouwens ook voor het eerst regisseren, met name door Bart Cardoen, ook wel bekend als de creatieve duizendpoot ‘Urbain Alpain’. Dankzij de extra hulp en klankborden is Rombaux van plan een stevige conference neer te zetten die zal bulken van de bulderlach. De bezoekers kunnen zich dus verwachten aan een op en top Brugse, in geheel eigen Mugge-stijl.

Ejjet gezien dat de Club nog altijd sukkelt om een stadion te bouwen? Ejjet gezien dat die zwarte containers weer op de kerstmarkt, of is ’t Wintergloed, staan? Ejjet gezien dat de pannen van ’t dak vliegen in ’t Concertgebouw? En de Mugge van Brugge speelt er niet eens maar wel, na een paar try-outs, in Sint-Kruis (15 december), in Assebroek (20 december) in Sint-Pieters (21 december), in het Brugse centrum (de Stadsschouwburg voorwaar, 22 december) om half januari af te zakken naar Sint-Andries (12 januari 2024), Sint-Andries (12 januari 2024), de Biekorf (19 januari 2024) tot zelfs Brugge-Zeehaven (of moet dat niet Zeebrugge zijn?, 20 januari 2024). Na een paar intermezzo’s, met een gepaste balans tussen lering en vermaak, die we tijdens de persvoorstelling in avant-première mochten horen (en zien), zijn we nu al redelijk laaiend enthousiast. Ga dat zien, ga dat horen…. ‘Ejjet gezien’ wordt voor iedereen een boeiende mix tussen een vervelend stekende Mugge en een kluchtige Brugse Zot!

Alle info en tickets op www.comedyshows.be

 

 

2 reacties

KEVIN ROMBAUX
Geschreven op 2023-11-25 16:07:25
Roland Rotsaert, Men oar kom rechte van da verkaveliengsbrugs. Kriegen der de koede kiever van. Ik zien ipgebrocht met de ploaten van willy lustenhouwer. Das t toltje dak leren klappen en en das de tolle dak gon gebruuken... Da je welgekommen ziet! 😉
Roland Rotsaert
Geschreven op 2023-10-20 07:59:04
Zullen de shows in het Nederlands of het Brugs zijn? Of in een soort Verkavelingsbrugs zoals het in onze gemeenteraad te horen is?

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.