Home > Kijk, de eerste beelden: Brugge serveert op Nieuwjaar een spectaculaire licht- en lasershow

Kijk, de eerste beelden: Brugge serveert op Nieuwjaar een spectaculaire licht- en lasershow

Geschreven op 7 november 2023 om 07:08 door Mario De Wilde

Het is al jarenlang een traditie in Brugge dat ze de overgang van Oud naar Nieuw vieren samen met de Bruggelingen en de toeristen. En jawel, tradities zijn er om in ere gehouden te worden. Op 31 december 2023 wordt naar jaarlijkse gewoonte op het Zand ‘Brugge Feest’ georganiseerd. Dit jaar werken het Koninklijk Comité voor Initiatief Brugge, De Zandfeesten en Pluzand, bijgestaan door het stadsbestuur van  Brugge, samen om er een geslaagd volksfeest van te maken. Al zingend en dansend gaat Brugge die Scone met duizenden het nieuwe jaar in. Je weet wel, de alom bekende formule van ‘Vlaanderen Zingt’ tijdens de zomer op de Markt, maar dan nét toch een tikkeltje anders.

 

Vooraleer men tijdens de persconferentie tot de ‘orde van de dag’ kwam, was er de return of the chairman van voorzitter Filip De Craemer die, na een hartaanval weer aan zijn revalidatie toe is en die verloopt bijzonder voorspoedig en hoopgevend. Om maar te zeggen dat het persmoment in de beste omstandigheden, en o.a. in aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw en schepenen Nico Blontrock en Pieter Marechal, van start kon gaan. Het programma nu….

Het muziekspektakel met bekende Nederlandstalige en internationale meezingers start om 22.30 uur en duurt tot 01.00 uur (middernacht). Ook dit jaar doen de organisatoren dit opnieuw met enkele extra liedjes die onze buitenlandse toeristen wel zullen smaken. In het verleden werd er om middernacht steevast een vuurwerk afgestoken. Dit jaar dus niet en dat wordt de grote verandering. Aangezien het weer soms wel eens stokken in de wielen durft te steken, wil het Koninklijk Comité voor Initiatief Brugge dit jaar om middernacht uitpakken met een licht- en lasershow, versterkt door passende muziek.

Het publiek op ‘t Zand zal zelf het centrum van het gebeuren zijn en boven hun hoofd zal een prachtige lasershow het plein veranderen in een schitterende ervaring. Door een nevelwolk worden de laserflitsen gereflecteerd in alle richtingen en het volledige publiek zal perfect geplaatst zijn om hiervan te genieten. Op het podium zal een gelegenheidskoor optreden en ervoor zorgen dat het publiek meezingt met de veertig liedjes die ons door de late avond zullen loodsen. Mensen die dat wensen, kunnen zich op voorhand via e-mail aanmelden (info@comitevoorinitiatief.be).
‘Brugge Feest’ is een cadeau aan onze stad, haar inwoners en onze bezoekers uit binnen- en buitenland. Daarom is de toegang volledig gratis.

Er zullen drankstanden opgesteld staan en de lokale horecazaken op ‘t Zand zullen speciale zones op hun terrassen creëren voor nog meer feestplezier. Het is een feest dat we samen vieren en dat met respect voor het milieu. We vragen met aandrang aan de bezoekers om geen glas mee te brengen naar ‘t Zand, om zelf geen vuurwerk af te steken en om het afval in de juiste afvalcontainers te werpen. De organisatoren dringen er ook op aan om te voet of met de fiets naar ‘t Zand te komen. Ze vragen dat de bezoekers hun fietsen reglementair parkeren onder ‘t Zand of bij de Mobilo’s die aan het BMCC te vinden zullen zijn. En voor wie het nog niet weet: alcohol en rijden gaan niet samen.

Een Rode Kruis post wordt opgesteld ter hoogte van het Concertgebouw. Zorg dat je erbij bent op die laatste zondag van het jaar 2023, want ‘Brugge Feest’ belooft een onvergetelijke start van 2024 te worden.

 

 

1 reactie

Yvette Depaepe
Geschreven op 2023-11-13 14:53:43
Super initiatief, milieu vriendelijker en origineel. Ik zal zeker van de partij zijn en breng vrienden van Brussel mee. Fier op mijn stad !!! Tot dan Yvette

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.