Home > Kijk. Campo Solar is er a.s. weekend klaar voor. Festival tussen de zonnebloemen in Damme

Kijk. Campo Solar is er a.s. weekend klaar voor. Festival tussen de zonnebloemen in Damme

Geschreven op 2 augustus 2023 om 07:14 door Mario De Wilde

Komend weekend van 4, 5 & 6 augustus 2023 gaat de zevende editie van Campo Solar door. De regio tussen Damme en Sint-Kruis bij Brugge is van oudsher omringd door natuurgebieden en polders. Elk jaar toveren we deze velden om tot een gezellig festivalparadijs. De maïs, tarwe, zonnebloemen en kleurige bloemenweide vormen het feeëriek kader waarin je kan wegdromen. Middenin deze gewassen plaatsten de organisatoren de podia voor artiesten en voorzien we intieme plekjes om te relaxen.

Het festivalterrein is verdeeld over acht locaties:

-De Arena wordt omringd door een cocon van maïs

-De Tempel is gezellig, techno middenin de zonnebloemen

-Het Amfitheater is muzikaal genot in een intieme setting

-Het Campo Café is dansen op vette beats

-Het Vogelnestje is het decor voor leuke deuntjes die je oortjes verwarmen

-In De Voute ervaar je gekke acts boven de maïs

-In De Schuur sta je tussen de harde gitaren en hiphop voor iedereen

-In Campo Vino ben je gast van housebeats tot dansles

 

Naast een diverse muziekprogrammering proberen de organisatoren je ieder jaar opnieuw een lokaal, uitgebreid en kwalitatief aanbod aan bijzonder eten en drinken aan te bieden. Geniet van de klassiekers en stel jezelf open voor wat je nog niet kent. De lokale Damse partners maken het voor jullie klaar! De opbouw van het festivalparadijs verloopt ondertussen op kruissnelheid.

Om te zorgen voor een veilige en vlotte ervaring voor iedereen, hebben de organisatoren, het stadsbestuur en de lokale politie een reeks verkeersmaatregelen geïntroduceerd.

Een centrale verkeersbeperking wordt van kracht op de Pijpeweg, waar tussen vrijdag 4 augustus, vanaf 10.00 uur, tot maandag 7 augustus, 12.00 uur, geen doorgaand verkeer wordt toegelaten tussen de Vivensteenweg en de Legeweg. Deze regeling is niet van toepassing op fietsers, personeel, organisatoren en de pendelbus van Campo Solar.

Tijdens deze periode geldt in de Legeweg een eenrichtingsverkeerbeleid, van de Pijpeweg naar de Vivensteenweg. Om verkeerscongestie en mogelijke veiligheidsproblemen te voorkomen, zal een parkeerverbod actief zijn in de nabijgelegen straten.

Voor de bezoekers die de verkeers- en parkeeruitdagingen in de omgeving van Campo Solar willen vermijden, zijn er alternatieve manieren om het evenement te bereiken. Fietsen of lopen zijn uitstekende opties. Houd er rekening mee dat de lokale politie de bevoegdheid heeft om wegen in de buurt van het evenement af te sluiten bij hoge verkeersdruk.

Ga naar de officiële website van Campo Solar, camposolar.be, voor gedetailleerde informatie over de bereikbaarheid van het evenement. Voorbereid zijn is de sleutel tot een soepel, leuk en stressvrij festivalbezoek.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.