Home > Kijk. Brugse Meifoor officieel van start gegaan met duizenden kinderen die anderhalf uur gratis genoten

Kijk. Brugse Meifoor officieel van start gegaan met duizenden kinderen die anderhalf uur gratis genoten

Geschreven op 29 april 2023 om 07:28 door Mario De Wilde

Gisteravond werd op de hoogste (12de) verdieping van Radisson Inn Hotel in Brugge het startschot gegeven van de Meifoor. In aanwezigheid van tal van medewerkers van de Meifoor, burgemeester Dirk De fauw en schepen Pablo Annys én Miss België kijkt men echt hoopvol uit naar het ’terug normale editie’ met een normaal parcours.

De Meifoor 2023 vindt plaats op ’t Zand (volledige middenplein en zone aan het concertgebouw), in het Koning Albert I park en op het Simon Stevinplein. In het heraangelegd Koning Albert I park verrijzen opnieuw de grootse attracties van weleer, maar dan in een totaal vernieuwde opstelling. Het Stationsplein verdwijnt zo opnieuw als foorterrein. Enkel het gebakkraam blijft – op algemene vraag – aanwezig aldaar. Alle foorpleinen liggen op wandelafstand van elkaar en zijn zeker een bezoekje waard.

Gisterennamiddag was er al anderhalf uur lang kermisplezier voor alle kinderen van 4 tem 12 jaar (geboortejaren 2019 tem 2011) die in Brugge (8000 – 8200 – 8310 – 8380) wonen En daar werd gretig gebruik van gemaakt om alles één keertje te proberen. Gedurende de hele Meifoor wordt live-radio gemaakt vanuit een studio in het Koning Albert I park. In samenwerking met Star FM zorgen we gedurende de ganse foor voor muziek, weetjes, animatie, wedstrijden en zoveel meer.

Animatie
Gedurende het openingsweekend is er nog heel wat bijkomende animatie: Van gezellige marktkraampjes tot superhelden met fototoestellen die je zowaar een kermispakket jetons kan opleveren. Uiteraard komt, traditiegetrouw, ook de fanfare van SFX wat extra sfeer brengen tijdens de openingsavond. Rond 22.15 – 22u30 uur kan je, als feestelijke afsluiter, genieten van een spetterend en diervriendelijk vuurwerk in het Koning Albert I park.

DE ATTRACTIES
Op ’t Zand staan de vaste waarden terug zoals de autoscooter, de bootjesmolen, de Polyp met zijn grijparmen en de G-force – waar je een enorme adrenalinekick op krijgt. Voor de durvers onder ons komt opnieuw de High-Energy Booster om eventjes zwaar over de kop te gaan. Probeer zeker ook het vernieuwde hindernissenparcours van de Caraibes Folies, waar een waterparcours werd aan toegevoegd. Opletten dat je geen natte voetjes
krijgt! Daarnaast is er ook plezier op maat voor de jongsten onder ons: de prachtige kindermolens, racen met de miniscooter en eendjes vissen. Ook de ouders kunnen zich uitleven met de schiettenten, het vogelpikspel,
amusementshallen en andere behendigheidsspelen.

De attracties die vroeger op het Beursplein stonden, vind je ook dit jaar terug op ’t Zand. Zo staat de te gekke Popcorn Party terug aan het Concertgebouw.
Amusement voor jong EN oud!
Het Koning Albert I park wordt opnieuw een topfoorterrein. In een vernieuwde opstelling vind je heel wat gekende attracties terug. Grote attracties zoals de spectaculaire Wild Mouse en de Take-Off, die je de rand
van de afgrond laten zien, zijn dit jaar weer van de partij. Je kan er genieten van de fantastische paniekgezichten van vriend en vijand. Voor jong en oud is er de Elliott: een zachte versie van de roetsjbaan. Naast allerhande etenswaren zoals de traditionele oliebollen en snoepgoed die je op de Meifoor vindt, kan je ook een lekkere meeneem pasta verorberen terwijl je de kermis bezoekt. In de imposante King Kong bar kan je even bekomen van de lange kermiswandeling. De hippe, spectaculaire familiemolen ‘Air Maxx’ komt ook opnieuw naar de Meifoor.
Familiefun
Tobogan ‘La Petite Suisse’
We kiezen ook dit jaar opnieuw voor puur nostalgisch familieplezier met een grootse glijbaan. Mama, papa, oma of opa die tegen de kinderen een wedstrijdje ‘om ter snelst’ houden – prachtig toch?
SPECIAL GUEST
In het Koning Albert I park komt tussen het standbeeld en de Oostmeers een nieuwe spectaculaire attractie te staan. Dewelke houden we nog even geheim, maar het zal de moeite zijn!
VASTE HORECAZAKEN
Om de dorstigen te laven en de smulpapen te spijzen kan je ook steeds terecht bij een van de talrijke horecazaken in Brugge. Daar kan je op terras gezellig nagenieten van een dagje kermis.
DE AFFICHE
Om de foor bij het brede publiek kenbaar te maken, wordt er heel wat publiciteit gevoerd. Een vaste waarde in de publiciteitscampagne is de affiche. Voor die affiche werd traditiegetrouw een tekenwedstrijd georganiseerd voor alle schoolgaande kinderen van de lagere scholen in Brugge. Als voorwaarde werd gesteld dat de deelnemer:
• op het grondgebied Brugge woonachtig is en/of
• schoolgaand is in een Brugse lagere school
Ook dit jaar was er weer heel wat jeugdige creativiteit, te bewonderen op meer dan 1.600 inzendingen!
Uit twee leeftijdscategorieën werden telkens tien eervolle vermeldingen geselecteerd. Er zijn twee winnaars van wie het artistieke werk gebruikt wordt. Deze zijn Lilia Sinnaeve (De Geluksvogel afd B – categorie 1e tem 3e lj) en Marie Piepers (De Zonnetuin – categorie 4e tem 6e lj). De winnaars worden voor hun inspanning beloond met een namiddag gratis kermisplezier op woensdagnamiddag 3 mei. Bovendien profiteert hun hele klas mee. De foorreizigers nodigen immers niet alleen de twee winnaars maar ook al hun klasgenoten uit!

Ook de overige 20 houders van de eervolle vermeldingen, die naast de hoofdprijs grepen, mogen die namiddag gratis meegenieten van een hele reeks attracties.
TENTOONSTELLING WERKJES
Ook dit jaar wordt een tentoonstelling georganiseerd rond de tekenwedstrijd voor de affiche van de Meifoor. De verschillende tekeningen zullen uithangen in het Huis van de Bruggeling, Frank Van Ackerpromenade 2, 8000 Brugge. De tentoonstelling loopt nog tot en met 24 mei 2023 en dit volgens de openingsuren van Het Huis van de Bruggeling. Iedereen is van harte welkom op deze tentoonstelling.
Prikkelarme kermis op dinsdag 2 mei van 16u-20u
Kermis gaat meestal gepaard met flitsende lichten en luide muziek. Sommige mensen zijn om allerlei redenen extra gevoelig aan deze overvloed aan prikkels. Daarom organiseert de Meifoor in Brugge opnieuw een prikkelarm moment. Op dinsdag 2 mei wordt tot 20u00 het volume van de muziek verminderd en worden geen zware lichteffecten gebruikt. Je kan als bezoeker gedurende dit prikkelarme moment op een rustige manier genieten van de attracties. Zo wordt kermisplezier verzekerd voor iedereen!
MEIFOOR GAAT GROENER
De Meifoor gaat mee met haar tijd en wil innoveren waar het kan. Dankzij investeringen aan de elektriciteitsvoorzieningen kunnen er heel wat stroomgroepen vervangen worden door een vaste aansluiting op groene stroom. Een mooie stap richting een duurzaam evenement! Daarnaast zetten we een extra clean-team in om op drukke momenten het afval beter te beheren en om rondslingerend vuilnis sneller te verwijderen. Ook zullen we op verschillende plaatsen voorzien in peukenzuilen, om te voorkomen dat peuken op de grond en in de natuur terechtkomen. Uiteraard kunnen we deze verbeteringen alleen bekomen met de medewerking van
de foorbezoeker. Laat ons samen zorgen voor een groenere Meifoor!
VERMINDERDE PRIJSDAG
Op vrijdag 19 mei is er de traditionele verminderde prijsdag. Zeker de moeite waard om deze datum in uw agenda te noteren. Alle attracties werken als afscheidsgeschenk aan sterk gereduceerde tarieven. De attracties verdwijnen
twee dagen later onverbiddelijk naar hun volgende bestemming.
DE ZATERDAGMARKT TIJDENS DE MEIFOOR
Op zaterdag 29 april en 6, 13 & 20 mei wordt de bekende zaterdagmarkt verplaatst. Het marktgedeelte voeding verhuist naar de Boeveriestraat waarbij de Kip aan Spit terug te vinden is aan het Joris Dumeryplein. Ook heel wat niet- voedingskramen komen in de Boeveriestraat. Groenten en fruit en de overige non-food komen in de Hauwerstraat. Bloemen en planten blijven op de Vrijdagmarkt.

In de betrokken straten wordt telkens een parkeerverbod ingevoerd vanaf de vrijdagavond tot en met de zaterdagnamiddag. Na de schoonmaak van de markt (rond 14.30 uur) wordt de normale regeling opnieuw van toepassing, tenzij anders aangeduid.
UP TO DATE BLIJVEN!
Alle nieuwtjes en alle informatie over de Meifoor via: www.brugsemeifoor.be (TIP: hier kan je ook kortingsbonnen en leuke acties terugvinden)
www.brugge.be/meifoor
www.foriapp.be (aanrader om te gebruiken op je smartphone – hier kan je als bezoeker je favoriete attracties en kraampjes terugvinden) www.facebook.com/BrugseMeifoor

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.