Kijk. Begin mei kan je inschrijven voor een zeep-workshop in het kader van Heerlijk Brugge
In het kader van Heerlijk Brugge, het tweedaagse festival op 6-7 mei in Brugge rond duurzame voeding, gaan er een aantal zeep-workshops door in het historische Sashuis, de uitvalsbasis van Handmade in Brugge. Dit jaar ligt de focus van het festival op (on)kruiden. Met dat centrale thema ging Layla van Zeepzot aan de slag om een aantal niet-alledaagse zeep workshops te organiseren:
Paardenbloem
Zo kan je op donderdag 13 april een verzorgend en duurzaam stukje zeep maken met wild geplukte paardenbloem. Het typische voorjaarskruid staat gekend is om haar medicinale werking en is geheel eetbaar en helend. Bovendien kan je dan ook proeven van de van in Brugge gemaakte paardenbloemelixir, een heilzame siroop die ontgiftend werkt, en een inleiding van Velt Brugge vzw.
Zeewier
Tijdens de workshop op donderdag 5 mei wordt de focus gelegd op zeewier. Zeewier is een alg die verantwoordelijk is voor zuurstofproductie in zee. Bovendien heeft deze plant een antivirale en ontstekingsremmende werkingen voor de huid. De Brugse zeepzieder Layla Cornelissen van Zeepzot toont stap voor stap hoe je een mild verzorgende zeep maakt met zeewierpoeder. Bovendien geeft Mona Delagrange, de oprichter van de Nomet, een inleiding over zeewier terwijl je kan proeven van de zeewierkroket, een smeuïge vegan en gezonde & duurzame variant van de garnaalkroket, gemaakt in Oostkamp.
Inschrijven & info: www.zeepzot.be
Praktisch
Sashuis – Brugge / Paardenbloem
Datum en tijd
do 13 april 2023
19:30 – 21:00 CEST
Locatie
Sashuis
Begijnhof Brugge
8000 Brugge
Kaart bekijken
Sashuis – Brugge / Zeewier
Datum en tijd
do 5 mei 2023
19:30 – 21:00 CEST
Locatie
Sashuis
Begijnhof Brugge
8000 Brugge