Home > Kijk. AU10TIC tijdens Open Monumentendag in het klooster van de Brugse Redemptoristinnen

Kijk. AU10TIC tijdens Open Monumentendag in het klooster van de Brugse Redemptoristinnen

Geschreven op 1 september 2023 om 12:03 door Mario De Wilde

Onder de vzw JC Creative House, startte Charlotte Geschier, a.k.a. Miss C, het project AU10TIC op: een project dat mensen aanspoort na te denken over wie ze zijn, wat ze doen met hun lichaam en hoe ze zichzelf zien in de maatschappij. Authenticiteit is hierin de kernwaarde en rode draad doorheen het leven van de ontwerpster.
Charlotte Geschier: Ik hou van mode en van het zorgvuldig nadenken over hoe ik er wil bij lopen. Ik heb weliswaar een uitgesproken en voor veel mensen excentrieke stijl. Dit heeft regelmatig wel voor discussie gezorgd, onder andere bij vroegere werkgevers. Ik werk in de financiële sector en opvallen met je kledij, een tattoo, laat staan een piercing is not done. Mijn ervaring als model leerde me dan weer dat ook daar, waar de kledij buitenissig mag zijn, je best als model ook nog altijd best als een Barbie in een outfit zit. Barbie mag dan vandaag terug een hype zijn, maar het is een andere manier om ook daar je volgens normen en niet authentiek over te komen.

Charlotte, geboren en getogen Brugse, is al enkele jaren actief in de mode- en kunstwereld. Ze stond zelf al model voor de London Fashion Week en de New York Fashion Week en deed modellenwerk in binnen- en buitenland voor fotografen en kunstenaars met veel publicaties tot gevolg.

Mode en het menselijk lichaam: een geschiedenis
Met haar ervaringen gooit ze het nu over een andere boeg en wil ze mensen inspireren om zichzelf te kunnen zijn en zich niet aan te passen naar het beeld van anderen of zonder nadenken mee te doen met maatschappelijke trends.
Charlotte deed een studie naar wat mensen met hun lichaam deden doorheen de geschiedenis en over verschillende culturen om zich ‘mooi’ te maken. Dit gaat van Cleopatra tot stammen in Afrika en Azië alsook naar huidige trends die op sociale media te zien zijn. Hierop gebaseerd maakte de Brugse 6 “modellen” die elementen van alle culturen bevatten. Ze zijn ijdel maar ook onzeker en fragiel. Het is een dunne lijn. Het thema wortelt zich diep in de geschiedenis maar is uiterst actueel.
Tentoonstelling – Open Monumentendag
Tijdens het weekend van open monumentendag, op 9 en 10 september is er in Brugge de opening van de tentoonstelling van AU10TIC in het klooster van de Redemptoristinnen. Het is een interactieve expositie met foto’s (in samenwerking met Pieter Clicteur), een videoclip (Pigeon Egg Productions en J WØlf ), een documentaire (o.l.v. Kris De Meester) alsook kledingontwerpen.
FASHION WEEK LONDON
De ontwerpen werden door het team van AU10TIC gemaakt en zullen op 16 september te zien zijn in een spetterende catwalkshow tijdens de London Fashion Week bij House of iKons. De passage van AU10TIC zal zeker niet onbesproken blijven want zorgde nu al voor publicaties en interesse van BBC, Dubai Fashion Magazine en The Times van de Verenigde Arabische Emiraten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.