Home > Kijk. Als sterren op de rode loper: 100 Brugse museumassistenten kregen nieuw uniform

Kijk. Als sterren op de rode loper: 100 Brugse museumassistenten kregen nieuw uniform

Geschreven op 21 juni 2024 om 07:08 door Mario De Wilde

Vanaf gisteren dragen de ruim 100 Brugse museumassistenten van Musea Brugge hun gloednieuwe uniform. De nieuwe – zwarte – uniformen zijn eigentijds, passen bij de uitstraling van Musea Brugge én zorgen voor herkenbaarheid bij de bezoeker. De collega’s stelden dit vanmorgen voor in de vorm van een heuse modeshow. Het was schepen van cultuur Nico Blontrock die, als een enthousiaste ceremoniemeester, de nieuwe outfits voor de zowat honderd medewerkers voorstelde: “De nieuwe uniformen van de museumassistenten weerspiegelen de warme en gastvrije identiteit van Musea Brugge. Dagelijks staan die museumassistenten in voor de hartelijke ontvangst van bezoekers, de bewaking van de collectie, de veiligheid van bezoekers en de verkoop in de museumshops. En dat in de twaalf stedelijke musea van Brugge, en vanaf volgend jaar ook in expohal BRUSK.”

“Bij de keuze van de nieuwe uniformen stond niet alleen kwaliteit, maar ook functionaliteit en stijl centraal”, vertelt Karolien Vanhaverbeke (coördinator Onthaal en Uitbating bij Musea Brugge). Een tiental museumassistenten zat mee aan tafel bij de keuze voor de kledingstukken en stelde een uitgebreide garderobe samen. Zo kunnen de museumassistenten vanaf vandaag kiezen voor een meer ‘formele’ look met kostuumbroek, blazer en hemd. Maar er is ook keuze uit iets meer casual stuks zoals een T-shirt of polo, een chinobroek, rok of short, en een bomberjack of bodywarmer.

Vanhaverbeke: “We vinden het belangrijk dat de museumassistenten zich goed voelen in hun uniform. De mogelijkheid om hun outfit zelf te kunnen samenstellen, speelt daar volgens ons een belangrijke rol in.” De zwarte kleur van de kledingstukken en de warme, vermiljoenrode dots zijn een creatieve vertaling van de huisstijl én de filosofie van Musea Brugge. Onze museumassistenten hebben dagelijks rechtstreeks contact met de bezoekers en de collectie. De dots representeren de verbinding die we leggen tussen onze museumlocaties, onze rijke collectie, de bezoekers, de stad en ver daarbuiten.

Voor het nieuwe uniform deed Musea Brugge na een openbare aanbesteding een beroep op Anly NV onder de commerciële naam Belize. Daarbij speelde naast de prijs, ook het ecologische, sociale en ethische aspect een rol. Gedurende de hele productieketen zorgde het bedrijf voor ecologisch transport, een verminderde CO2-uitstoot, milieuvriendelijke verpakkingen en correcte arbeidsvoorwaarden. Kledingstukken die niet meer worden gedragen, worden door het bedrijf gerecycleerd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.