Home > KFC Damme ontslaat trainer en vijf spelers U21 na vechtpartijen op Jong Male

KFC Damme ontslaat trainer en vijf spelers U21 na vechtpartijen op Jong Male

Geschreven op 2 maart 2023 om 09:05 door Mario De Wilde

Vorige week vrijdagavond werd de wedstrijd van de U21 op het veld van Jong Male door de scheidsrechter stilgelegd op enkele minuten van het einde van de match na agressief gedrag van een paar spelers en een ouder van onze ploeg. De scheidsrechter oordeelde dat de situatie niet langer veilig was en gaf opdracht om de politie op te roepen. De agressie keerde zich ook tegen de politie waarbij agenten ook gewond werden en leidde uiteindelijk tot het wegvoeren van de betrokken spelers.

Het bestuur van KFC Damme veroordeelt dit onaanvaardbaar gedrag en wenst zich uitdrukkelijk te verontschuldigen bij de politie, de scheidsrechter en bij Jong Male. Wij aanvaarden dan ook de mogelijke gevolgen voor de vereniging en zullen onze verantwoordelijkheid hierbij nemen.
Dit gedrag past helemaal niet in de normen en waarden waar wij als vereniging voor staan. We hebben een sociale en opvoedende rol en we geven graag kansen aan jongeren om zich door het voetbal te ontplooien. Hierbij zijn sportiviteit en respect noodzakelijk en is er geen plaats voor agressie.
In een open gesprek met de hele spelersgroep en de sportieve begeleiding hebben we kunnen vaststellen dat zij erg geschrokken zijn. We zullen als bestuur niet toelaten dat het onaanvaardbaar gedrag van enkele spelers en hun entourage het sportieve plezier van de rest van de groep afnemen.
Het bestuur van KFC Damme heeft dan ook besloten dat er geen plaats is voor een aantal spelers met dergelijke houding en gedrag en heeft hen dan ook uitgesloten uit de vereniging. Deze spelers en hun entourage zijn niet langer welkom op en rond de velden waarop wij trainen en spelen.

Na een evaluatie zijn zowel het bestuur van KFC Damme als ook trainer Peter Linskens beiden tot dezelfde conclusie gekomen dat het voor alle partijen het beste is dat de samenwerking wordt stopgezet. De toekomstvisie en de mening over de aanpak liggen te ver uit elkaar. “Peter heeft ons vorig jaar in heel moeilijke omstandigheden uit de problemen gehaald en wij waren overtuigd dat we dit seizoen op deze weg konden verder werken. Het is anders uitgedraaid en we moeten vaststellen dat de spelvreugde uit de ploeg weg is. Ook voor de trainer is dit geen comfortabele situatie.” stelt voorzitter Filip Babylon.
“Ik ben vorig seizoen ingestapt in een project dat velen als kansloos omschreven. De collectiviteit heeft als club de redding in derde provinciale opgeleverd. Dat neem ik mee als mooie ervaring. Dit seizoen is het moeilijk om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen en dan is het beter om de samenwerking stop te zetten. Graag wil ik iedereen bedanken en ik wens Damme veel succes naar de toekomst.” vult Peter Linskens aan.
KFC Damme wil Peter Linskens uitdrukkelijk danken voor de samenwerking en hem veel succes toewensen in verdere projecten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.