Home > Keurslager Ortwin & Patricia uit Veurne maken (bijna) de beste Américain Préparé van het land

Keurslager Ortwin & Patricia uit Veurne maken (bijna) de beste Américain Préparé van het land

Geschreven op 29 oktober 2021 om 08:53 door Mario De Wilde

Gisteren donderdag besliste een tienkoppige jury van gastronomen dat, onder het voorzitterschap van sterrenchef Peter Goossens. In hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge brachten 40 Keurslagers uit heel het land hun eigen bereide Préparé naar een jury van Keurslagers die er de vijf finalisten uit koos. Na de grondige proeverij  bleek dat Ben Somers uit Boechout de winnaar was. Ook driesterrenchef Peter Goossens was te gast in restaurant Casserole. Peter is voorzitter van de jury van de Kristallen Kroon.

‘Een goede combinatie van kruiden, een mooie textuur, een pittige smaak,…’ zo omschreef Peter Goossens de winnende Américain. Hij legde er de nadruk op dat ook een slager, en zeker een Keurslager, immer en altijd de smaken centraal moet stellen. ‘En véél proeven!’, besloot de patron van het Hof van Cleve. Namens de Keurslagers sprak algemeen directeur Marc Van Tilborgh zijn bewondering uit over de kwaliteit der inzendingen en over de manier waarop de hedendaagse leden Keurslagers de lat altijd maar weer hoger weten te leggen. Het was al de 12de editie van De Kristallen Kroon en, Ben Somers mocht de prijs al voor de derde keer ontvangen.

Hierbij de 5 laureaten die zeer dicht bij elkaar eindigden.

Keurslager Somers uit Boechout

Keurslager Abel uit Ledeberg

Keurslager De Castro uit Sint-Niklaas

Keurslager Ortwin & Patricia uit Veurne

Keurslager Bart Vingerhoets uit Mechelen

 

 

8 reacties

Dominique
Geschreven op 2021-10-30 23:45:31
Niet alleen de prépare is lekker,gewoon alles is super lekker. Van charcuterie tot vers vlees tot bereidingen. We komen heel graag ! Proficiat Patricia en Ortwin en heel jullie team
Ilse Vandenbussche
Geschreven op 2021-10-30 13:16:07
Super lekker dikke proficiat
Anita Vandenberghe
Geschreven op 2021-10-29 16:12:22
Proficiat! Inderdaad het is de beste !
Marie-jeanne deblaere
Geschreven op 2021-10-29 13:32:53
Proficiat, is inderdaad super lekkerrrrr, eigenlijk is alles top kwaliteit bij jullie
jeanpierre demunck
Geschreven op 2021-10-29 12:24:55
dikke proficiat idd de beste préparé
Luc Alderweireldt.
Geschreven op 2021-10-29 12:18:44
Het is super goed om in het centrum van Veurne een top Keurslager te hebben proficiat Ortwin & Patricia.
Chris Pattou
Geschreven op 2021-10-29 11:53:02
Gefeliciteerd Ortwin en Patricia , Het kon ook niet anders , de bereiding is met volle vakmanschap gedaan ! Zo hebben jullie nog bereidingen die voor mij zeker de top 3 behalen . Nog een reden temeer om bij jullie langs te komen.
Rik Smet
Geschreven op 2021-10-29 09:34:22
Proficiat Ortwin met dit prachtige resultaat! Top 5, volle respect hiervoor. Ik ben alvast fan van je prepare

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.