Keurslager Ortwin & Patricia uit Veurne maken (bijna) de beste Américain Préparé van het land
Gisteren donderdag besliste een tienkoppige jury van gastronomen dat, onder het voorzitterschap van sterrenchef Peter Goossens. In hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge brachten 40 Keurslagers uit heel het land hun eigen bereide Préparé naar een jury van Keurslagers die er de vijf finalisten uit koos. Na de grondige proeverij bleek dat Ben Somers uit Boechout de winnaar was. Ook driesterrenchef Peter Goossens was te gast in restaurant Casserole. Peter is voorzitter van de jury van de Kristallen Kroon.
‘Een goede combinatie van kruiden, een mooie textuur, een pittige smaak,…’ zo omschreef Peter Goossens de winnende Américain. Hij legde er de nadruk op dat ook een slager, en zeker een Keurslager, immer en altijd de smaken centraal moet stellen. ‘En véél proeven!’, besloot de patron van het Hof van Cleve. Namens de Keurslagers sprak algemeen directeur Marc Van Tilborgh zijn bewondering uit over de kwaliteit der inzendingen en over de manier waarop de hedendaagse leden Keurslagers de lat altijd maar weer hoger weten te leggen. Het was al de 12de editie van De Kristallen Kroon en, Ben Somers mocht de prijs al voor de derde keer ontvangen.
Hierbij de 5 laureaten die zeer dicht bij elkaar eindigden.
Keurslager Somers uit Boechout
Keurslager Abel uit Ledeberg
Keurslager De Castro uit Sint-Niklaas
Keurslager Ortwin & Patricia uit Veurne
Keurslager Bart Vingerhoets uit Mechelen