Home > Kerstmarkt met meer dan 30 standen, kerstrun, kerstman en zoektocht: ‘Male Waar Wij Wonen’ bruist alweer

Kerstmarkt met meer dan 30 standen, kerstrun, kerstman en zoektocht: ‘Male Waar Wij Wonen’ bruist alweer

Geschreven op 23 november 2022 om 09:04 door Mario De Wilde
  1. Gisteravond stelde het bestuur van ‘Male Waar Wij Wonen’ haar eindejaarsprogramma voor. En dat belooft want nu al is er de bevestiging van 31 standhouders die zich op zaterdag 17 december in en rond de kerk en Sconevelde zullen opstellen. Sfeer voor jong en oud gegarandeerd dus. Maar het feestprogramma omvat nog veel meer dan die die ene dag. Overigens nog dit in de marge van het feestprogramma: het bestuur van ‘Male Waar Wij Wonen’ heeft een nieuw bestuurslid. Het gaat om Cedric Hautekeur. Op die manier staat de teller op 15 bestuursleden.

• Voor de derde maal zal ‘Male waar wij wonen‘ een leuke kerstzoektocht in de wijk organiseren en er komen weer tal van mooie prijzen.

• Mooie lichtgevende kaarsen worden opnieuw geplaatst in de Brieversweg en de Malehoeklaan. Sterren met de boodschap van vrede, vreugde en vriendschap worden eveneens opgehangen. Voor het eerst worden er ook twee grote kerstbomen voorzien in Male.

• Op 17 december is ‘Male waar wij wonen’ ook medeorganisator van een kerstevenement in Male en dat in samenwerking met Mintus.

X KERSTRUN : de Brugse Retro Tractoren Drivers rijden met verlichte oldtimer tractoren tussen 17u en 19u30 door de straten van Male. Nu al is er een bevestiging van maar liefst 16 tractoren, een flink aantal meer nog dan vorig jaar.

X Een kerstmarkt heeft plaats in Sconevelde en op het Peellaertplein (zie hierboven).

X Ook kunstenaars stellen tentoon in de kerk van Male.

X Een gezellige bar in Sconevelde en op het Peellaertplein wordt voorzien en dit aan democratische prijzen. Ook frietjes en appelbeignets zijn te bekomen.

X Randanimatie met o.a. de stadsboard van Damme: Roland Van De Velde brengt diverse songs en kerstliederen !

X Om 19u30 : Prijsuitreiking fotozoektocht en ook hier weer zijn tal van prijzen te winnen.

En uiteraard worden in de kerstperiode ook de zieken van Male niet vergeten. Via Samana bezorgt ‘Male waar wij wonen’ elk lid een attentie. Ook de feestelijke jubileumviering van Samana zal door ‘Male waar wij wonen’ ook muzikaal ondersteund worden. Zoals je kan vaststellen nog een leuk en gevarieerd programma om de donkere dagen voor Kerst en Nieuw mee op te fleuren.

 

7 reacties

Eric Van Poucke
Geschreven op 2022-11-27 00:22:14
Proficiat met dit mooie programma !!!
Familie Daeninck
Geschreven op 2022-11-25 09:15:05
Groot gelijk. We moeten terug naar de eenvoud van vroeger. Wat is er mis met een gewone ouderwetse kerstmarkt met veel kerstsfeer en alles erop en eraan. Op die manier komen de mensen nog eens buiten om een klapke te doen. Wij zijn zeker op post. Familie Daeninck
Céline Bruyckere
Geschreven op 2022-11-25 09:12:45
We wonen zelf in Sint-Andries maar als ik dat allemaal lees, dan komen we zeker eens af. Proficiat aan iedereen die dit mee organiseert. Céline Bruyckere
Agnes.
Geschreven op 2022-11-25 09:06:43
Prachtige reportage chapeau voor de redactie. Nu nog duimen voor mooi weer en het wordt beslist een gezellig kerstgebeuren voor iedereen. Mwww wil van mensen vrienden maken wat dan bij deze een mooi gegeven is. Noteer alvast in jullie agenda. Graag tot dan.
Gratienne poignie
Geschreven op 2022-11-24 22:10:48
Oef....een gezellige,echte kerstmarkt zoals vroeger toen ik klein was. Prachtig intiatief vr male. Gezellige bar in sconevelde,die tractoren versierd in kerststemming,al die mensen die er willen staan met kerstkraampjes,de kunstenaars in het kerkje. Ja....dat wordt jingel bells. Bedankt aan alle medewerkers.geslaagd op voorhand.🌲🌲🌲👍👍👍👋
Pascal
Geschreven op 2022-11-23 22:25:24
Doe zo verder jullie zijn goed bezig
De Rock Carlos
Geschreven op 2022-11-23 14:05:45
Beste redactie, Een prachtig en zeer overzichtelijk artikel over de kerstactiviteiten van Male waar wij wonen 👍 Oprechte DANK en WAARDERING voor je ondersteuning 😍👍

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.