Home > Kerstival uit Sint-Kruis zamelde fantastisch bedrag van 2100 euro in

Kerstival uit Sint-Kruis zamelde fantastisch bedrag van 2100 euro in

Geschreven op 7 januari 2020 om 13:21 door Mario De Wilde

In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 december 2019 organiseerden instituut Mariawende-Blydhove, Basisschool Mozaiek, Kinderopvang Mariawende, Markant, Unizo, Beweging.net, Petanqueclub Fc De Gulden Kamer en Feestcomite St-Kruis de 17de Kersthappening: Kerstival in St-Kruis. Een heleboel vrijwilligers werden daarvoor ingeschakeld en het resultaat mag er zijn: er werd in totaal maar liefst 2100 euro ingezameld voor welzijnsschakel KANTEL Guy Rogissart: “We kregen opnieuw de financiële steun van meer dan 100 ondernemers uit St-Kruis met in het bijzonder onze grote sponsors ING, Deleye, OCMW Brugge, het stadsbestuur van Brugge (dienst economie) en drankenhandel Van Gheluwe. Het begon op zaterdagavond, met een talrijk bijgewoond kerstconert in de H. Kruisverheffing. Dit jaar verzorgde het Gents Madrigaal koor onder leiding van Johan Duijck het kerstconcert. Zondag was er traditioneel een aangename en knusse kerstsfeer op de kerstmarkt verzorgd door vele verenigingen en organisaties van St-Kruis. In de namiddag was er voor de kinderen een optreden van Papa Chicco. Het hoogtepunt was opnieuw een optreden van kinderkoor Mozaïek onder leiding van Ans Demey die ook, samen met Nico Blontrock, instond voor ‘St-Kruis zingt kerstliederen’. Sergio sloot Kerstival af met een sfeervol optreden. Alles werd bekroond met een mooi verlichte parochiekerk tijdens de kersthappening.”

Welzijnsschakel KANTEL, die het opneemt voor de armen uit St-Kruis en Male kreeg een cheque van 2100 euro overhandigd. Luc Florequin, penningmeester, Carlos Seyssens, secretaris en Bart Verhelle, ondervoorzitter alsook andere bestuursleden waren zeer verheugd met dit fantastisch bedrag. Ze zullen het gebruiken voor het opzetten van KANTELKLAS vanaf maart 2020. Hier willen ze huiswerkbegeleiding voorzien voor kansarme kinderen.

Hou alvast het eerste weekend van de kerstvakantie 19 en 20 december 2020, vrij voor een bruisend kersthappening te St-Kruis: Kerstival 2020!
Meer info bij Guy Rogissart, Wiedauwbos 38 8310 St-Kruis. Tel. 0476/203900 guy.rogissart@skynet.be of op onze website www.kerstival.be alsook

We sparen voor welzijnsschakel KANTEL die het opneemt voor de armsten te St-Kruis en Male. Ze versterken mensen in hun zoektocht naar hun sociale grondrechten. Het is een inclusief verhaal waar zowel mensen met en zonder armoede ervaring elkaar ontmoeten, Ze ontmoeten elkaar in de wekelijkse KANTELKANTINE waar ze met voedseloverschotten een volwaardig vegatrische maaltijd maken en zo ook een ecologische doelstelling nastreven. KANTELKLAS ondersteunt en begeleidt kinderen bij hun huiswerk. KANTELKLANKEN zorgt voor muzikale invulling.
KANTEL is nog op zoek naar vrijwilligers voor zijn verschillende projecten

KANTELKANTINE ELKE WOENSDAGNAMIDDAG
OC SCONEVELDE BRIEVERSWEG 334 (KERK MALE)
14H-17H WE KOKEN SAMEN. WIL JE HELPEN KOKEN, DAN BEN JE VAN HARTE WELKOM. 17H-19H WE ETEN SAMEN. IEDEREEN IS WELKOM.

STEUN:
FISCAAL NIET AFTREKBARE GIFTEN BE51 7512 0954 1662 WZS KANTEL, KAPELAANSTRAAT 11 8310 ST-KRUIS.
FISCAAL AFTREKBARE GIFTEN (MIN 40€ OP JAARBASIS) BE70 8939 4402 9125 WELZIJNSSCHAKEL VZW, HUIDEVETTERSTRAAT 165, 1000 BRUSSEL, MET VERMELDING PROJECT CODE ‘18030’’

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.