Home > Kerstival Sint-Kruis zamelde € 2000 in voor welzijnsschakel Kantel en dit jaar is het de allerlaatste editie

Kerstival Sint-Kruis zamelde € 2000 in voor welzijnsschakel Kantel en dit jaar is het de allerlaatste editie

Geschreven op 9 februari 2023 om 07:36 door Mario De Wilde

De Secondaire school MIA, basisscholen Mozaïek, Kantelberg en De Zonnetuin, Kinderopvang Mariawende, Markant, Unizo, Beweging.net, Petanqueclub FC De Gulden Kamer en Feestcomité St-Kruis organiseerden in december jongstleden de 19de editie van deze warme en sociale kersthappening op St-Kruis. Luc Van Maele en Guy Rogissart namens het organisatiecomité: “Er werd in totaal 2000 euro ingezameld voor welzijnsschakel Kantel. We kregen opnieuw de financiële steun van meer dan 100 ondernemers te St-Kruis met in het bijzonder onze grote sponsors Luxabel, speel- en leerplek Skriewer, Deleye, OCMW Brugge en drankenhandel Van Gheluwe. We hadden de koudste dag van het jaar uitgekozen waardoor er wat minder volk aanwezig was op Kerstival maar 2000 euro is nog een heel mooi bedrag en het spreekt voor zich dat het bestuur zeer verheugd was met dit bedrag ddat opnieuw zal gespendeerd worden aan de kantelwerking, in het bijzonder kantelwonen.”

Welzijnsschakel Kantal vzw (WZS Kantel vzw) heeft als doelstelling kwetsbare mensen te versterken. Zo organiseert ze reeds activiteiten zoals Kantelkantine waar met voedseloverschotten vegetarische maaltijden bereid worden, alsook de Kantelklas waar huiswerkbegeleiding voor lagere schoolkinderen aangeboden wordt. Maar er is nog meer… Wonen is een grondrecht voor iedereen. WZS Kantel vzw wil hieraan meehelpen door een project cohousing voor kansarme gezinnen te realiseren in Brugge Sint-Kruis (Male). In de gebouwen van het klooster op de site van ’t Couvent (Kanunnik Decoeneplein 2)
worden er vijf woningen gerealiseerd. De bouwkosten zijn opgelopen tot 500.000 euro. Deze schenking van Kerstival is dan ook meer dan welkom.

Einde dit jaar de allerlaatste editie

In het weekend van 16 en 17 december 2023 zullen de organisatoren de 20ste en allerlaatste editie organiseren van Kerstival. Het zal een topeditie worden, voorspellen ze. Hou alvast dit weekend vrij.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.