Home > Kelly van ’t Retoucheke uit Anzegem ontvangt HIB label uit handen van UNIZO

Kelly van ’t Retoucheke uit Anzegem ontvangt HIB label uit handen van UNIZO

Geschreven op 24 augustus 2023 om 09:11 door Mario De Wilde

Het begon voor Kelly Dhuyvetter uit Anzegem allemaal in een kleine garage bij haar ouders. Al van jongs af zat de microbe om naaister te worden er al in. In oktober van dit jaar bestaat ze exact 20 jaar, en dat moet gevierd worden. “Kelly uw maat in ontwerp” is gekend en gegeerd in Anzegem en omstreken, en wordt nu ook door UNIZO beloond met het HIB-label.

We zijn geland op de markt van Anzegem, waar Kelly met trots haar eigen zaak aan ons voorstelt. “Ik ben als kind altijd al creatief bezig geweest”, vertelt Kelly. “De studiekeuze ‘Snit en naad’ was dan ook snel gemaakt.” Na enkele stages in Modeboetiekjes en confectiebedrijven voelde ik het al snel kriebelen om mijn eigen zaak op te starten.”, en al snel werd ze fulltime zelfstandig.

Haar avontuur begon in de garage van haar ouders, gaat ze door. “Na een jaar werd die garage te klein. Ik wist op dat moment wel al waar ik naar toe wou. Een eigen pand was nodig, maar in het begin niet eenvoudig te vinden. “Mijn ouders steunden mij sterk tijdens mijn carrière, ze zijn goud waard”, besluit Kelly. “Uiteindelijk ben ik op de markt van Anzegem geland, en ik ben hier heel gelukkig.”

Met onder andere het maken van dameskledij, allerhande accessoires zoals tassen, geldbeugels, strikjes, dassen… heeft ze een heel breed aanbod. Verder kan je bij Kelly ook een workshop volgen, waar ze in geringe groepjes haar passie doorgeeft aan groot Anzegem.

Voor haar 20 jarig bestaan bezocht UNIZO haar zaak, en werd Kelly beloond met het HIB (Handmade in Belgium-label). Kies je voor producten met het Handmade in Belgium-label, dan kies je voor producten die lokaal geproduceerd worden. Voor handgemaakt maatwerk op kleine schaal – door gepassioneerde ambachtslui met kennis van zaken. En met een personal touch, die het verschil maakt.

Ambachtslieden die het HIB-label willen krijgen, moeten daarom aan een lijstje met voorwaarden voldoen. Meer info op https://www.handmadeinbelgium.com/

 

4 reacties

Per l'uomo
Geschreven op 2023-08-25 07:46:56
Van harte gefeliciteerd. Eentje uit de duizend ❤️❤️❤️dit verdient een pluim 🪶🪶🪶
Verbrugge Carmen
Geschreven op 2023-08-24 19:05:55
Proficiat Kelly 👏 Je bent een perfectionist in uw werk! Ik raad iedereen aan om bij jou te komen 👍
Kathy Stevens
Geschreven op 2023-08-24 14:15:06
Fantastisch 🤩. Zo trots op je! 🍀
Valérie Dhuyvetter
Geschreven op 2023-08-24 10:56:30
Lieve zus, Zo trots op jouw. Dit heb je dik verdiend Je talent wordt naar waarde geschat Dikke zoen Lelie xx

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.