Home > Kato Haegeman huldigde eerste VERO-route in Beernem in

Kato Haegeman huldigde eerste VERO-route in Beernem in

Geschreven op 26 september 2023 om 07:12 door Mario De Wilde

Af gelopen weekend onthulde Kato Haegeman samen met de burgemeester de eerste VERO-route in Beernem. Een VERO-route is een VerkeersEducatieve ROute om leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar te leren fietsen in het verkeer. “We hebben de route uitgestippeld samen met de schooldirecties en de politie. Het parcours van ongeveer 5 km loopt langs diverse punten in onze gemeente waar kinderen vaak moeten zijn. Ik denk hierbij in eerste plaats aan de scholen, maar ook het sportpark Drogenbrood, het Bargepark, de bib, de fietsbrug …”, aldus burgemeester Jos Sypré.

Heel wat fietsvaardigheden komen aan bod bij het fietsen van de route, zoals links en rechts afslaan, voorrang verlenen, een rondpunt nemen, af- en opstappen aan verkeerslichten, een straat dwarsen en een hindernis op straat passeren. Bij het afleggen van een fietsexamen moeten de leerlingen ook politiebevelen juist kunnen interpreteren. De ontwerpster van de VERO-routeborden is de Beernemse Kato Haegeman, die vorig schooljaar in het zesde leerjaar zat van VBS De Zonnebloem. Haar ontwerp is door de jury uitgekozen voor de bewegwijzeringsborden.

Foto van de onthulling door Kato Haegeman, de burgemeester, in aanwezigheid van de schepenen, enkele raadsleden, enkele schooldirecties en enkele medewerkers van de politie en gemeentebestuur Beernem

1 reactie

Vanhaecke Lieve
Geschreven op 2023-09-26 12:37:47
Wow, heel mooi initiatief, Kato, PROFICIAT.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.