Home > Katleen Lanckriet volgt wijlen Leopold Lippens op als voorzitter van Knokse gemeenteraad 

Katleen Lanckriet volgt wijlen Leopold Lippens op als voorzitter van Knokse gemeenteraad 

Geschreven op 23 maart 2021 om 13:42 door Mario De Wilde

Gezien het stijgend aantal coronabesmettingen heeft het gemeentebestuur in allerlaatste instantie beslist om de gemeenteraad op donderdag 25 maart 2021 om 19.30 uur alsnog via videoconferentie te laten verlopen. Het publiek dat zich op voorhand hiervoor had ingeschreven, hoeft dus niet af te zakken naar het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark maar kan via deze link alles thuis van op het scherm meevolgen. Voordracht van voorzitter gemeenteraad, nieuwe schepen en gemeenteraadslid
Als eerste punt wordt gemeenteraadslid Katleen Lanckriet- Van Steen voorgedragen als voorzitter van de gemeenteraad. Kandidaat-opvolger als voorzitter is gemeenteraadslid Neil Couhysder. Daarna volgen de kennisgeving van de benoeming van burgemeester Piet De Groote en de eedaflegging van schepen Anne Vervarcke Pattyn en gemeenteraadslid Laura Vanneste. De toelichtingsnota met alle andere agendapunten, lees je hier.

Katleen Lanckriet – Van Steen
Katleen Van Steen (° 5 maart 1966 – Dendermonde) is gehuwd met akkerbouwer Bart Lanckriet en woont sinds 1993 op de hoeve in de Hazegrasstraat 85. Ze is de trotse moeder van Laura (°1996), Sarah (°1998) en Aaron (°2002). De Knokke-Heistse is van opleiding ingenieur en is beroepshalve actief geweest in het onderwijs, bij een vaktijdschrift en in de export van fruit. Sinds 1996 runt ze haar eigen zaak, de Zoete Polder en is ze bedrijvig in de teelt en verwerking van zoete kersen, pruimen en appels en de productie van artisanale confituren. In haar vrije tijd houdt ze van paardrijden, sport en gezelligheid. Ze heeft zich als lid van de groep Gemeentebelangen geëngageerd in de lokale politiek en is sinds 2012 verkozen tot gemeenteraadslid. Katleen Lanckriet-Van Steen heeft ook een zitje in de raad lokale economie, politieraad Damme/Knokke-Heist en Diensten.net. Ze maakte zich sociaal-maatschappelijk ook reeds verdienstelijk als voorzitter van de gemeentelijke milieuraad en Unizo-Knokke.

Neil Couhysder

Eerste opvolger als voorzitter van de gemeenteraad is Neil Couhysder (° 1 september 1998 Brugge). Neil studeert Master Bestuurskunde en publiek management aan de UGent en hoopt tegen januari 2022 zijn masterdiploma op zak te hebben. Sinds 2019 zetelt hij in de gemeenteraad, politieraad Damme/Knokke-Heist en in de raad van bestuur van Diensten.net. De voormalige secretaris en leider van Chiro Heist beoefende 10 jaar lang wielrennen in competitieverband en is momenteel lid van WTC Roadrunners. Hij koestert ook een grote passie voor muziek.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.