Home > Kasteel Ten Torre in Oedelem verwelkomt vakantiegangers in luxueus kader

Kasteel Ten Torre in Oedelem verwelkomt vakantiegangers in luxueus kader

Geschreven op 20 mei 2020 om 10:14 door Mario De Wilde

Er heerst nog veel onduidelijkheid over de invulling van de zomervakantie, en een buitenlandse reis boeken wordt door het coronavirus plots een stuk minder vanzelfsprekend. Staycation zal in de zomer van 2020 een grote reistrend zijn voor de Belgen. Wie op zoek is naar een niet-alledaags, luxueus vakantieverblijf kan vanaf nu het waterkasteel Ten Torre in Oedelem huren. Het historische kasteel is volledig omwald en biedt een sprookjesachtige bestemming aan een grote familie of een vriendengroep tot 22 personen.
Deze zomer overnachten in een kasteel met vrienden of familie?
Kasteel Ten Torre te Oedelem behoort tot het bouwkundig erfgoed van Vlaanderen. Tot nu toe was het domein niet toegankelijk voor de buitenwereld, maar daar brengen de huidige eigenaars verandering in. Bij de zoektocht naar een nieuwe invulling in 2019 ontstond al snel het idee voor een herbestemming als vakantieverblijf. Na een totale herinrichting is het hele kasteel nu omgetoverd tot een idyllische vakantiewoning. Via een lange, statige toegangsdreef krijgen vakantiegangers toegang tot het vierkante kasteel met op elke hoek een zeshoekige toren. Het kasteel is omgeven door een waterpartij, en ligt volledig in het groen. Voor mensen die een vakantie in eigen land plannen, en die in alle rust graag over een kleurrijk kasteelleven dromen is Ten Torre de ideale bestemming. Het kasteel biedt plaats aan een grote groep tot 22 personen, en is dus geschikt om verschillende gezinnen of vrienden samen een bijzondere vakantie te bezorgen.
Bezit van koning, keizer & baronnen
Waterkasteel Ten Torre heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1353. Onder meer Koning Frans I van Frankrijk, Keizer Karel V, burgemeesters van Brugge en verschillende baronnen behoren tot het lijstje van voormalige eigenaars. Het huidige kasteel werd in 1845 opgetrokken in opdracht van baron le Bailly de Tilleghem en gerestaureerd in 1895. De laatste adellijke familie die Ten Torre bewoonde tot eind jaren ’90, was de familie de Schietere de Lophem. Daarna kwam het kasteel in het bezit van families met een liefde voor het domein.
Vakantieverblijf met charmante kasteelelementen en modern comfort
Waarom families en vrienden niet de kans geven om in het domein van Ten Torre een onvergetelijke vakantie te beleven? Met dat idee trokken de eigenaars naar het interieurdesignteam van Elle&M’s. De uitdaging was om het volledige kasteel om te vormen van een privéwoning naar een uniek vakantieverblijf, zonder aan de architectuur te raken. De hoge plafonds, krakende parketten, smalle wenteltrappen, torens en het overdekte terras met uitzicht op de toegangspoort, zijn typische elementen die bijdragen aan de heuse kasteelervaring die gasten krijgen in Ten Torre.

Het vakantieverblijf telt vandaag 8 luxueuze slaapkamers en 7 badkamers. Het waterkasteel heeft zo een capaciteit voor een groep van maximum 22 personen. Het interieur bestaat uit een evenwichtige mix van antieke meubels en kunst die al aanwezig waren en moderne stukken die alle comfort bieden. Geen harnas in de inkomhal, maar wel de portretten van voormalige eigenaars (1878) Joseph de Meester de Ravestein en zijn vrouw Lucie de Val de Beaulieu die prachtig weerspiegeld worden in een grote, antieke spiegel. Ook de wapenschilden van de heren van Ten Torre prijken in de inkomhal op het plafond, de trap en de haard. Wat op het eerste zicht lijkt op behangpapier met een schildmotief is in feite een handgeschilderd staaltje vakmanschap.
Gedeelde leefruimtes geschikt voor vakantieverblijf en conferenties
Het was een uitdaging voor het interieurontwerp, maar mits wat schuiven met poefs is het mogelijk om in de grote leefruimte met 22 personen samen te zitten. Het haardvuur kan voor extra gezelligheid zorgen. Andere gemeenschappelijke ruimtes op de benedenverdieping zijn een klein salonnetje, een grote rechthoekige eetplaats met een lange tafel en een ruime keuken met een gietijzeren Redfyre fornuis als blikvanger en een kapel. De slaapkamers hebben elk een hoofdkleur die doorgetrokken wordt in de styling. Zo zijn er kamers met prachtige blauw- en groentinten die terugkomen in het textiel. Er is ook een rode kamer met een comfortabele chaise longue. De kinderkamer kreeg een volledige make-over en stapelbedden. Al het beddengoed in Ten Torre is geweven door het Kortrijkse Verilin. De hele benedenverdieping van kasteel Ten Torre kan ook gehuurd worden voor vergaderingen, teambuildings, diners of recepties, foto of filmopnames. Ook andere gelegenheden zijn met de uitbaters te bespreken.
Onthaasten in groene omgeving of vertrekpunt voor toeristische daguitstappen
Het landgoed ligt middenin de stilte en rust van de natuur, en is toch dichtbij toeristische trekpleisters. Omgeven door een slotgracht en door in totaal meer dan 10 hectare privétuin -park, en -bos beschikt Ten Torre over uitzonderlijke troeven die toelaten om volledig tot rust te komen. Het bekende, aangrenzende Ryckevelde bos biedt nog meer natuur, maar ook de nabijheid van Brugge, Damme en de kust maakt het mogelijk om mooie daguitstappen in te plannen. De omgeving van Ten Torre is ook perfect voor wie actief wil zijn. Fietsen, wandelen, golfen… of rijden met een oldtimer is allemaal perfect mogelijk in de buurt van het domein.
Onvergetelijke staycation in West-Vlaanderen
Nu het niet duidelijk is of en hoe we deze zomer zullen kunnen reizen buiten onze landsgrenzen, spreekt een vakantie in eigen land meer dan ooit aan. Waarom dan niet opteren voor een tijdelijk kasteelleven op een plek die tot voor kort afgesloten bleef van de buitenwereld? Wie met een groep vrienden of familie gedurende een weekend of week het Brugse Ommeland wil verkennen, kan vanaf nu een verblijf in kasteel Ten Torre boeken. Indien een reservatie door (opnieuw) opgelegde of verlengde coronamaatregelen niet zou kunnen doorgaan, is een kosteloze annulatie gegarandeerd. Zo kunnen mensen die vandaag al willen beginnen uitkijken naar hun vakantie het verblijf zonder zorgen reserveren.
Praktische info
Voor meer informatie en de beschikbaarheid van het vakantieverblijf kan je terecht op: www.tentorre.be
Omschrijving van accommodatie en inrichting per kamer: www.tentorre.be/accommodatie/
Historiek: www.tentorre.be/historiek/

-Een verblijf voor een weekend of midweek kost € 2.800.
-Een verblijf voor een week kost gemiddeld € 4.500.

4 reacties

Annemie Lodewijks, Torhout
Geschreven op 2020-05-23 10:14:25
Met regelmaat hoor ik in deze coronatijd mensen om mij heen verzuchten: „Ik zou willen dat alles weer normaal was”. Maar wat is ‘normaal’? Wij zijn onze leefstijl, zoals deze ten tijde van de uitbraak van deze pandemie was, als normaal gaan beschouwen. Maar is die manier van leven eigenlijk wel zo normaal? Is het normaal om onophoudelijk bezig te zijn met het najagen van nog meer spullen, nog meer nieuwe vergezichten en voortdurend vermaak? Misschien houdt deze pandemie ons een spiegel voor? Een spiegel die ons confronteert met onze overbevolking, onze hebzucht, onverschilligheid, onze ongebreidelde consumptie en toerisme. Het is een hard gelag! Maar het biedt ons wel de gelegenheid de ogen te openen voor wat er écht toe doet; de natuur, de stilte, duisternis, de medemens. Voor dát wat we allemaal al hebben; tevredenheid, compassie, creativiteit, rust. Kortom een herwaardering van eeuwigheidswaarden. Misschien begint nu het tijdperk waarin de natuur weer centraal komt te staan en niet langer de mens de maat der dingen zal zijn. Ik hoop van harte dat dát het nieuwe normaal wordt! Annemie Lodewijks, Torhout
Annelies en Jacob Tanghe, Zedelgem
Geschreven op 2020-05-23 09:58:17
Volledig eens met Ronny. Je voor een smak geld per vliegtuig naar een hermetisch afgesloten ­gebiedje laten vervoeren met een ­klimaat dat wij de afgelopen zomers hier in Vlaanderen ook hadden, wat is daar de lol van? Temperaturen in Athene en Sevilla gaan nu al naar de veertig graden. Leuk… Waarom ga je naar een ver land, als je daar geen contact mag hebben met de bevolking en de prachtige natuur, de historische binnensteden en ­musea niet mag bezoeken? Van mij mag het, maar is er iemand die me kan uitleggen waarom je dat zou willen? Annelies en Jacob Tanghe, Zedelgem
Stan van der Vliet, Oostburg
Geschreven op 2020-05-20 16:12:19
Al weken lees en hoor ik dat het na de coronacrisis anders moet. Prachtige nieuwe ideeën van allerlei mensen hoe we de wereld beter kunnen inrichten. Het helpt me om de crisis te doorstaan. Mijn idee is dat we straks weer in overvolle vliegtuigen naar een land moeten worden gebracht waar vrijheid en ­democratie ver te zoeken zijn. Waar we vervolgens in een hotel moeten worden opgesloten om met een polsbandje zo veel mogelijk te eten en te drinken, om vervolgens neer te ploppen aan de rand van het overvolle zwembad. Maar er liggen al zoveel handdoeken op de ligstoelen en er lopen al zo veel schreeuwende kinderen rond dat de gezelligheid ver te zoeken is. En ondertussen maar hopen dat er toch niet stiekem ergens onverwacht toch een heel klein verstopt virusje de quarantaine binnen is geslopen. Van zulke slimme plannen word ik nou niet echt vrolijk en -ook al is het best prijzig- is zo een vakantie in een echt kasteel een verademing voor mensen met een mooie bankkaart. Laat mij voorlopig maar in de lockdown dan. Stan van der Vliet, Oostburg
Marc Van den Bossche, Lissewege
Geschreven op 2020-05-20 16:05:30
Met veel interesse deze reportage gelezen en -hoewel ik op amper 14 km van De Torre woon- en de kust de komende maanden wel eens het opschrift 'sold out' zou kunnen krijgen, lijkt me dit een mooi alternatief als stayhome. Wat is het minimum aantal gasten dat er kan logeren? Marc Van den Bossche, echtgenote Frieda en zijn familie van twee kids

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.