Home > Karl Meersman en Wouter Deprez zorgen voor een unieke match in ‘Kanteltijd’ in Knokke

Karl Meersman en Wouter Deprez zorgen voor een unieke match in ‘Kanteltijd’ in Knokke

Geschreven op 9 oktober 2021 om 21:08 door Mario De Wilde

Deze namiddag opende in Cultuurcentrum Scharpoord de tentoonstelling Kanteltijd, een project van Karl Meersman in samenwerking met Wouter Deprez. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Lieven Dehandschutter van Sint-Niklaas, schepen van cultuur Annie Vandenbussche en tal van vrienden van beide artiesten. Radio-1 coryfee Friedl Lesage praatte de openingsavond aan elkaar terwijl Ronny Verbiest voor een live-muzikale noot zorgde. Kanteltijd is een fascinerend verhaal over de kwetsbaarheid van de mens in deze voortdurend veranderende wereld. Radio 1 bracht gisteren, naar aanleiding van deze audio-expo, al een live-uitzending van het programma Culture Club vanuit Scharpoord. Friedl Lesage

Zondagbabbel met Karl Meersman

Morgen praat Mieke Ackx met cartoonist Karl Meersman over zijn werk en passies. Je bent welkom in Cafecultuur om 10 uur. Misschien ken je Karl Meersman door de wekelijkse tekeningen die hij maakt voor Trends en Focus-Knack. Al meer dan 30 jaar vind je fijn uitgewerkte spotprenten over kibbelende politici in Trends en opvallende portretten van film- en popsterren in Focus. Met zijn kunstproject Kanteltijd neemt Karl samen met Wouter Deprez een nieuwe artistieke afslag. Een beklijvende tentoonstelling met veel symboliek, af en toe een traan maar ook doorspekt van een snuifje humor.

Toegangsprijs €3,5 Euro (incl. drankje)

Nog tot begin 2022

Terwijl je het nieuwe werk van Karl ontdekt, fluistert Wouter Deprez zijn bedenkingen in via een audiogids. Je merkt al snel dat Karl een volledig andere richting is ingeslagen. De interactie tussen de kunstwerken van Karl en het commentaar van Wouter zorgt voor een boeiend geheel. Een fascinerend verhaal over de kwetsbaarheid van de mens in deze voortdurend veranderende wereld. Audiogids beschikbaar voor kinderen vanaf 7 jaar. Nog te bezoeken tot 16 januari 2022.

Openingstijden:

Ma, Wo, Do, Zo: 10 – 18 uur / Vrij & Za: 10 – 20 uur

Dinsdag gesloten

Info en tickets  op www.kanteltijd.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.