Home > Karateclub Kasajima-Ryu ontvangt vrijdag de absolute wereldtop in Ieper

Karateclub Kasajima-Ryu ontvangt vrijdag de absolute wereldtop in Ieper

Geschreven op 6 november 2023 om 06:59 door Mario De Wilde

Sinds 2019 ontvangt karateclub Kasajima-Ryu jaarlijks Kanazawa Nobuaki Kancho 8th dan SKIF – HQ instructor Tokyo/Japan en wereldleider van de SKIF-federatie voor een topstage in Ieper. Bijgestaan door Stephane Castrique, Sensei 6th dan SKIF en chief instructor SKIF voor België, is deze stage op korte tijd uitgegroeid tot het absolute hoogtepunt van het karateseizoen voor de Ieperse club die geleid wordt door Christof Hessel, Sensei 5th dan SKIF. Ook dit jaar wordt opnieuw reikhalzend uitgekeken naar de komst van de Kancho.

Niet enkel de eigen leden zijn massaal aanwezig, maar ook karateka’s uit heel België en zelfs Frankrijk en andere landen zakken af naar de Westhoek om op vrijdagavond deze unieke stage bij te wonen. Op zaterdag 11 en zondag 12 november volgen dan nog respectievelijk een “black belts only course” in Mortsel (Antwerpen) en een “all day open course” in Woluwe (Brussel).
Kanazawa Nobuaki Kancho is overigens niet de enige wereldtopper die karateclub Kasajima-Ryu wist te strikken.

Ook Shinji Tanaka, Sensei 7th dan SKIF en Paul Huglo, Sensei 4th dan SKIF, beiden actief als instructor in de SKIF-hoofddojo in Tokyo /Japan, sierden de kalender van de club al. Paul Huglo werd overigens dit jaar nog wereldkampioen in de categorie “Men’s individual Kumite 20-39 -85 kg”, en behaalde een tweede plaats in de categorie “Men’ Grand Champion” in Hongarije. Zowel bestaande als nieuwe leden krijgen dus een meer dan aantrekkelijk aanbod gepresenteerd naast de wekelijkse lessen. Foto©Karateclub Kasajima-Ryu

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.