Home > Kamperen aan het Vlaspark in Kuurne kan vanaf nu

Kamperen aan het Vlaspark in Kuurne kan vanaf nu

Geschreven op 6 augustus 2020 om 16:15 door Mario De Wilde

Op de parking Damier van Kuurne zijn vanaf nu twee parkeerplaatsen ingericht voorbehouden voor campers. Tot nu toe konden eigenaars van mobilhomes nog niet terecht in Kuurne. Door  mogelijke reisbeperkingen naar het buitenland zullen veel camperaars in eigen land blijven. Nu bieden we ze de mogelijkheid om ook in Kuurne halt te houden.

De belangstelling voor campers groeit. In België zijn er meer dan 50 000 campers. Jaarlijks worden er meer dan 5000 nieuwe voertuigen ingeschreven. Burgemeester Francis Benoit: “Heel wat kampeerders zijn al lang vragende partij voor camperplaatsen. Onder meer Marc Debaveye en Katrien Decocker gaven ons tips. Steeds vaker gaan kampeerders op zoek naar rustige plaatsen centraal in onze regio. Kuurne is de ideale hotspot. Op 10 minuten fietsen van Kortrijk als citytrip. En centraal gelegen tussen R8 en E17.”

Schepen van mobiliteit, Francis Watteeuw: “Parking Damier is door zijn ligging hiervoor de meest geschikte locatie. Zowel jaagpad als het centrum zijn op wandelafstand. De bezoekers kunnen genieten van de natuur in het Vlaspark, de Groene Long of het Heulebeekdomein. Schepen van toerisme, Jan Deprez: “In de coronatijd dragen we onze steentje bij om ‘Staycation’ mogelijk te maken in Kuurne. Voor wie van wat cultuur houdt tijdens de vakantie is er het kunstenparcours Contrei Live en de Belpopwandeling over de rol van Kuurne in de geschiedenis van de Belgische popmuziek.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.